EcoMoto 930×122

auchan

UPDATE: TE POATE AMENDA POLIȚIA RUTIERĂ ÎN PARCĂRILE HIPERMARKETURILOR?

UPDATE: În urma numeroaselor comentarii apărute în mediul online după publicarea acestei știri, am cerut informații suplimentare de la Poliția Argeș cu privire la competența legală a polițiștilor rutieri de a face verificări și de a da amenzi în parcările agenților economici privați în problema locurilor pentru persoanele cu handicap.

Citiți și: Închisoare pentru șoferii care își ,,rezervă” ilegal locuri de parcare!

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Florin Popa, în baza legii 448 din 2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, polițiștii au dreptul să-i sancționeze pe cei care parchează pe locurile destinate strict persoanelor cu handicap, inclusiv în parcările centrelor comerciale, ale hipermarketurilor sau supermarketurilor.

„Contravenția este prevăzută și pedepsită în legea nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, art. 100, alin.(1), respectiv:

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Constituie contravenţie şi se sancţionează după cum urmează:

f)parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv (n.r. – dacă nu este mutat imediat autovehiculul).

De asemenea, la același articol, alin (4): Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii contravenţionale prevăzute la alin. (1) lit. f) se fac de către agenţii de circulaţie sau de către personalul de control cu atribuţii în acest sens”, ne informează sursa citată.

Polițiștii rutieri au făcut controale în parcările hipermarketurilor din zona municipiului Pitești.

Oamenii legii le-au dat avertismente șoferilor care își parcaseră autoturismele pe locurile destinate strict persoanelor cu handicap.

De această dată, polițiștii rutieri s-au rezumat la avertismente, dar atenționează că pe viitor vor amenda. În astfel de cazuri, amenda poate fi cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.

S-a acționat, printre altele, în parcările hipermarketurilor Carrefour, Auchan Bradu (foto) și Kaufland.

Acțiunea s-a desfășurat cu ocazia marcării pe 3 decembrie a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90