930 pe 122 COSTACHE

prognoza meteo

Urmează temperaturi record în Pitești!

În ultima săptămână din iulie, meteorologii anunță temperaturi record, mercurul din termometre urcând până la aproape 40 de grade.

Citiți și: Vremea în următoarele săptămâni. Ce ne așteaptă în luna iulie

Începând de astăzi, valul de caniculă va cuprinde toată țara.

Luni, vremea va fi caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei – acolo unde și disconfortul termic va fi accentuat, pentru că este posibil ca indicele temperatură-umezeală să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități -, ei bine, de marți valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul teritoriului, iar la mijlocul săptămânii să vorbim deja de val de căldură persistent, nu în ultimul rând, temperaturile resimțite să fie semnificative”, a declarat duminică la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

Citiți și: Vremea în iunie: Va fi cald și va ploua

 

Și la Pitești se anunță o săptămână de foc. Astăzi se vor înregistra valori de temperaturi de 32 de grade, dar începând de marți, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere: 35-36 de grade, chiar și 37 de grade începând de miercuri, de la jumătatea săptămânii.

Și noaptea temperaturile vor fi greu de suportat, deoarece nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii atrag atenția că, temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre, iar canicula va ține până în prima zi din luna august.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 pe 90 Costache