New Profesional Consult 930 x 122

vacanța de primăvară

Vacanța prelungită de primăvară se poate transforma în zile de școală

Astăzi, Ministrul Educației a susținut o conferință de presă în care a făcut precizări cu privire la modul în care materia pierdută de elevi va fi recuperată. Acesta a declarat că în perioada vacanțelor se pot organiza ore remediale în localitățile unde rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori.

Citiți și: Când intră elevii în vacanța de primăvară

Sorin Cîmpeanu a ținut să sublinieze faptul că școlile nu se închid deoarece clasele terminale vor funcționa, chiar dacă predarea se face online.

La cerere, orele remediale vor putea avea loc chiar și în perioada vacanței de primăvară. În cazul grădinițelor, acestea pot funcționa în timpul vacanței prelungite de Paște, doar cu acordul DSP și doar în localitățile unde acest lucru este posibil. Zilele în plus de vacanță se pot recupera în luna iunie, când elevii vor putea fi prezenți fizic la școală pentru orele remediale.

„Pentru reducerea decalajelor din sistemul de Educație, va fi permisă organizarea orelor remediale/de recuperare chiar și în perioada vacanțelor, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000. De asemenea, grădinițele vor putea organiza activități educaționale cu copiii, cu avizul DSP.

Zilele suplimentare în vacanța de primăvara se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în toate școlile, în luna Iunie”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

(Foto descriptiv: BizBrasov)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90