930 x122 grota rece

măsuri covid

Vaccinarea obligatorie și carantinarea nevaccinaților? Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat în cursul zilei de vineri, 19 noiembrie, că  în acest moment, în România, nu se ia în calcul măsura carantinării persoanelor nevaccinate sau vaccinarea obligatorie.

Citiți și: Condițiile de intrare în România, schimbate din nou

„La acest moment, la nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucrăm, nu există astfel de abordare, în România. Sunt, într-adevăr, Austria şi alte ţări care discută de partea de obligativitate şi sunt şi unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări, acolo unde acum este o creştere a valului, a numărului cazurilor.

Noi, la acest moment, măsurile pe care le-am implementat – şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor – şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă… Plus, trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut.

La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Referitor la acest tip de măsuri, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat că trebuie să se țină cont și de contextul în care anumite țări au ales să le impună.

„Pentru a-i proteja pe cei care nu sunt infectaţi, au impus aceste măsuri epidemiologice. (…) Au experţi care analizează situaţia şi propun măsurile cu cel mai bun impact pentru protejarea sănătăţii populaţiei”, a spus Andrei Baciu.

Sursă foto: Digi24

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3