New Profesional Consult 930 x 122

gripa

Vaccinul anti-gripal se face și în farmacii!

Vaccinul anti-gripal se face și în farmacii!

Citiți și: Pitești. Salarii mai mari pentru angajații de la Primărie și instituțiile subordonate!

Ministerul Sănătății a publicat Ordinul pentru aprobarea organizării și funcționării unui program pilot de vaccinare a populației împotriva gripei sezoniere la nivelul farmaciilor comunitare.

Conform acestuia, pentru a furniza serviciul de vaccinare împotriva gripei sezoniere, în farmaciile comunitare autorizate se pot administra vaccinurile destinate populației eligibile.

Citiți și: Pitești. Accident! Un motociclist a ajuns la spital

Vaccinarea se va face exclusiv de către farmaciștii care au absolvit un program postuniversitar de pregătire în vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Vânzarea vaccinurilor în farmacii se face la prețul cu amănuntul aprobat de Ministerul Sănătății, iar prețul serviciul de vaccinare se stabilește la un preț maximal egal cu cel prevăzut în cadrul programului național de vaccinare; costul vaccinului și al serviciului de vaccinare vor fi suportate de persoana vaccinată.

Intervalul orar în care se desfășoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere va fi afișat la loc vizibil în farmacia comunitară.

Este interzisă orice campanie publicitară cu caracter comercial care să facă referire la vaccinarea antigripală în farmaciile comunitare, fiind permise doar afișarea la loc vizibil în farmacia comunitară a informării asupra beneficiilor vaccinării, publicarea pe pagina web a Colegiului Farmaciștilor din România sau publicarea campaniilor de informare și promovare a vaccinării desfășurate de autoritățile publice centrale.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570×90 MAIA