930×122 CAPRA 5

prognoza meteo

    Val de aer rece peste România! Iarnă în toată regula la munte

    Vremea se schimbă de la o zi la alta. La munte a nins abundent și este iarnă în toată regula.

    Citiți și: Vremea de Florii: Ce ne așteaptă după ninsorile din jumătate primăverii

    Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țară, și Transfăgărășanul au fost acoperite de zăpadă.

    Deși este iarnă în zonele montane înalte, temperaturile maxime în sudul și sud-estul țării se anunță a depăși 20 de grade Celsius.

    Citiți și: Se întâmplă ceva fenomenal: Pentru prima dată după 72 de ani

    Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM anunță că „acest episod de iarnă este specific doar altitudinilor înalte”

    „În momentele acestea, pe fondul acestei advecții de aer foarte rece, care a determinat temperaturi ușor negative în zonele înalte montane și o scădere, de altfel, semnificativă și în restul zonelor de relief.

    În zonele mai joase, temperaturi mai scăzute decât în mod normal ar avea chiar la această dată ce caracterizează o vreme rece chiar în vest, în nord, în centru și oarecum apropiată de un normal termic în sud și sud-est, acest lucru însemnând maxime de la 12-14 grade prin Maramureș, prin nordul Moldovei, prin estul Transilvaniei, la cel mult 20-22 de grade în Muntenia și în Dobrogea.

    De altfel, acest tablou termic va fi specific și zilei de miercuri temperaturi asemănătoare, o vreme mai rece decât în mod normal pentru această dată, îndeosebi în vest.

    În nord, în centru însă, precipitațiile din ce în ce mai puține. Dacă marți s-au semnalat în mod deosebit în regiunile intracarpatice, în zonele de deal și de munte, miercuri vor fi foarte puține, iar până spre finalul săptămânii vremea se ameliorează cu mult. Precipitațiile aproape că dispar, cel mai mult însorit.

    Temperaturile mai cresc, dar până mai cresc temperaturile diurne, temperaturi din timpul zilei cele nocturne vor fi foarte scăzute, pe fondul unui cer degajat, vor coborî destul de mult cam în toate zonele, în depresiuni, probabil că se vor duce la 0 și ușor sub 0 grade determinând apariția brumei”, a explicat, Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM la Antena 3.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3