Donaris 930 x 122

anm

Vânt, frig, îngheț, ploi și ninsori!

Se strică vremea! Meteorologii au emis o informare meteo ce vizează cea mai mare parte a țării. Astfel, începând de astăzi, de la ora 06.00, până miercuri, 29 martie, la ora 21.00,  în toate regiunile se vor semnala intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

Citiți și: Este alertă acum în Argeș!

„În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Citiți și: Avertizări de vreme severă! Fenomene anunțate de meteorologi

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.”, transmite ANM.

De asemenea, din această dimineață, până la ora 23.00, nordul județului Argeș se află în cod galben de intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.”, informează ANM.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90