930×122 CAPRA 5

comercianti

Vânzătorii din Piața Ceair au încasat o nouă rundă de amenzi

Astăzi, polițiștii locali au efectuat noi controale în Piața Ceair din Pitești.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Printre altele, agenții au urmărit dacă comercianții afișează corespunzător prețurile, dacă marfa e vândută în locuiri autorizate sau dacă cântarele funcționează.

Citiți și: Gentea șochează: Poliția Locală a ajuns un azil de bătrâni bolnavi!

Au fost verificați 52 comercianți. În urma controalelor au fost aplicate și amenzi în valoare totală de 7.600 lei.

Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, transmite:

„În data de 26.09.2022, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale –  Poliția Locală Pitești, au efectuat control  în Piața Ceair, din municipiul Pitești, în vederea respectării modului de desfășurare a unui comerț civilizat, conform legislației în vigoare.

Activitatea a avut ca obiectiv mai multe aspecte legislative și anume: afișarea și etichetarea corespunzătoare a prețurilor, verificarea buletinelor metrologice a cântarelor, vânzarea de mărfuri numai în locuri autorizate, deținerea documentelor pentru marfă (certificat producător, carnet de  comercializare) etc.

Au fost verificați un număr de 52 comercianți, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.145/2014 modificată și O.G. nr. 99/2000 actualizată, în valoare totală de 7.600 lei, urmând ca zona să fie monitorizată și în perioada următoare.

Acțiunile vor continua în toate piețele municipiului Pitești, pentru a verifica buna organizare și defășurare a actului de comerț, conform atribuțiilor stabilite prin lege.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • gfhgf spune:

    tigari nu v-au oferit ca nu era departe ci la cativa metri de piata.nu ca le-as lua apararea pietarilor.cred ca o fi fost vreun sugaci politic din conducerea primariei la cumparaturi si s-a enervat.cica autoritati.

  • Anonim spune:

    La țigări nu ai nevoie de certificat de producător, de cântar verificat metrologic, de casă de marcat conectată la fisc, de prețuri afișate, de taxă de tarabă. Plătești o singură taxă, nu o poți băga în contabilitate.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90