EcoMoto 930×122

    coperta_muzica_buc_de_altadata

    Veniți să vedeți cai de rasă și bivoli românești! Începe târgul INDAGRA!

    Miercuri, 30 octombrie, la ora 10, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va deschide cea de a 18-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, INDAGRA 2013. Târgul, organizat anual la complexul Romexpo din București, va fi deschis până pe 3 noiembrie.

    După deschiderea oficială, Daniel Constantin va vizita pavilioanele amenajate în incinta Romexpo. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este şi în acest an partenerul Romexpo, fiind şi principalul expozant al târgului, cu o zonă de expunere de peste 2.200 de mp.

    Pe o suprafaţă de mai bine de 120 de mp, în căsuţele amplasate pe aleile centrului Romexpo, vor expune producători de produse tradiţionale din toate zonele ţării. Pentru partea de expoziţie a animalelor, ministerul a invitat principalele asociaţii de crescători, care vor aduce exemplare de mare valoare genetică. Vor fi expuse peste 120 de bovine din rasele Holstein, Bălţată Românească Tip Simmental, Bălţată cu Negru Românească, Brună, Sură de Stepă, Pinzgau și Vacă de Dorna, dar şi din rase de carne importate – Blanc Bleu Belge, Charolais și Aberdeen Angus, precum şi metişi ale acestora cu rasele locale. Vor expune şi crescători individuali și va putea fi admirat şi Bivolul Românesc. Într-un cort cu o suprafaţă de 630 de mp vor fi expuse peste 20 de capete de ovine şi caprine, atât rase româneşti (Merinos de Palas, Tigaie și Țurcana cu varietăţile acesteia), cât şi rase ameliorate pentru producţia de carne Suffolk şi metişi ai raselor locale cu rase de carne. Specia cabaline va fi reprezentată cu un număr de 12 boxe, cu caii de rasă ai ROMSILVA şi ai crescătorilor particulari (rase ca Pur Sânge Arab, Pur Sânge Englez, Lipiţan, Calul Românesc de Sport, Huţul și Semigreul Românesc).

    Ca în fiecare an, vor fi organizate concursuri pentru desemnarea celor mai frumoase exemplare, parada exemplarelor câştigătoare, vânzări prin licitaţie cu strigare şi alte evenimente cu mare atractivitate pentru public. Apicultura va avea un număr de 14 standuri. Se vor face degustări de miere, iar în ultima zi de târg, duminică, de la ora 10, va fi organizat concursul „Tânărul apicultor”.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90