Donaris 930 x 122

ion iliescu

Veste de ultim moment! Este vorba despre Ion Iliescu

Fostului președinte al României, Ion Iliescu, i-ar putea fi retras titlul de revoluționar.

Citiți și: Luminile și umbrele lui Constantin Nicolescu

Potrivit DigiFM, Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România, aflat în subordinea Guvernului României, a hotărât, într-o ședință din 31 mai, să înceapă procedurile de retragere a titlului de luptător pentru victoria Revoluției din 1989 pentru fostul președinte al țării, Ion Iliescu.

Decizia a fost luată în unanimitate, după ce a fost depusă o solicitare din partea Asociației 21 Decembrie 1989, au fost verificate documentele și s-a constatat că Ion Iliescu nu a întrunit condițiile pentru obținerea acestui certificat, potrivit Secretariatului de Stat pentru Revoluționari.

Citiți și: ION ILIESCU NU IESE ÎN LUME DE ZIUA LUI

COMISIA A LUAT DECIZIA ÎN UNANIMITATE

Comisia care a luat această decizie spune că a constatat, atât din CV, cât şi din materialele de presă, că Ion Iliescu a deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie, conform Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Având în vedere faptul că în 1971 a deținut funcția de secretar al Comitetului Central al PCR, coroborat cu funcția de conducere deținută la UTC al PCR „Comisia constată că sunt îndeplinite condițiile cerute de art. 8 alin. 2 din Legea nr. 341/2004 modificată prin legea 242 pentru a deține calitatea de LRM conform textului de lege. De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că în perioada 1945 – 1989 au deținut cel puțin o demnitate sau o funcție de conducere în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau național ale Partidului Comunist Român, motiv pentru care, în unanimitate, decide demararea procedurii administrative de anulare a certificatului LRM”.

Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România începe, astfel, acțiunea de anulare a certificatului în instanța de contencios administrativ, iar ulterior pronunțării de către instanță a hotărârii judecătorești de anulare se va transmite adresă către Serviciul pentru revoluționari pentru retragerea titlului.

Sursă: Digi FM

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90