930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

Veste fabuloasă! Investiție masivă în Spitalul Județean

Veste fabuloasă! Investiție masivă în Spitalul Județean În cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate astăzi, 18 octombrie 2024, Consiliul Județean Argeș a aprobat bugetul actualizat și sursele de finanțare necesare pentru construirea și dotarea Laboratorului de Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Citiți și: Spitalul Județean, dotat cu aparatură VITALĂ pentru pacienți! Anunțul momentului

Acest proiect mult așteptat reprezintă un pas important în modernizarea serviciilor medicale oferite în județul Argeș, în special pentru pacienții oncologici.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a subliniat importanța acestui proiect, care a fost discutat încă din 2017.

Citiți și: Investiția de la Spitalul Județean pe care o așteptau toți pacienții!

Veste fabuloasă! Investiție masivă în Spitalul Județean

Acesta a devenit posibil datorită finanțării obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„În luna mai, am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Sănătății pentru realizarea acestui proiect, care este, de fapt, un vis mai vechi al nostru. Iată că am obținut acum finanțare și, în ședința de astăzi, am făcut un mare pas spre realizarea acestei componente esențiale pentru modernizarea Spitalului Județean”, a declarat Ion Mînzînă.

93,5 milioane de lei pentru un laborator ultramodern

Valoarea totală a proiectului revizuit este de 93.545.424,35 lei cu TVA, din care 70.187.215,79 lei provin din fonduri PNRR.

23.358.208,56 lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Argeș.

Investiția va permite construcția unui laborator modern de radioterapie, cu 5 etaje, amplasat în vecinătatea Secției de Oncologie a Spitalului Județean.

Noua clădire va fi echipată cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv acceleratoare liniare de particule, computer tomograf simulator, sisteme de planificare a tratamentelor, precum și echipamente avansate de imobilizare și dozimetrie.

Veste fabuloasă! Investiție masivă în Spitalul Județean

Tratamentul oferit va include tehnologii inovatoare precum IMRT (Radioterapie cu Intensitate Modulată) și VMAT (Arc Terapie Volumetrică Modulată), care vor asigura tratamente oncologice de înaltă precizie, la cele mai ridicate standarde internaționale, se arată în comunicat.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3