Donaris 930 x 122

scumpiri carburanți

Veste groaznică pentru șoferi! Sunt aşteptate noi scumpiri la pompă!

Specialiștii anunță că din cauza faptului că importurile de petrol din Rusia vor fi interzise în Uniunea Europeană începând de luni, 5 decembrie, prețurile la pompă vor fi puternic afectate.

Citiți și: Val de scumpiri pentru șoferi! Cheltuieli-record începând cu 1 ianuarie

De asemenea, aceștia susțin că va fi nevoie de măsuri suplimentare pentru a asigura carburanţi suficienţi pentru această iarnă, notează Antena 3.

Pe data 5 decembrie, Uniunea Europeană va interzice importul de petrol rusesc. Aceasta este o încercare de descurajare a Rusiei, după ce aceasta a invadat Ucraina.

Citiți și: Prima ţară europeană care protestează împotriva preţurilor debilitante la pompă

Totodată, pe 5 februarie vor fi interzise şi importurile de produse petroliere, Europa dorind să-şi reducă dependenţa faţă de Rusia, mai notează sursa citată.

Europa va renunţa la aproximativ 90% din petrolul rusesc pe care obişnuia să-l importe.

Analiştii economici avertizează că în primăvara ne-am putea confrunta cu o criză a motorinei, iar stocurile ar putea ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90