New Profesional Consult 930 x 122

DN73

Veste mult așteptată! Drum important pentru Argeș!

Veste mult așteptată! Drum important pentru Argeș!

Citiți și: Drum important care face legătura cu autostrada! Investiție de peste 42 milioane €

Pași importanți pentru modernizarea drumului DN73.

CNAIR a înregistrat nouă ofertanți pentru continuarea modernizărilor pe tronsonul Pitești – Râșnov – Bran- Brașov, sectorul Câmpulung- Brașov.

Citiți și: Argeș. Depășire cum rar vezi a unui „bombardier”, în bolidul de lux – BMW

Iată informațiile:

,,CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri Brașov, a înregistrat nouă ofertanți pentru continuarea lucrării de modernizare a DN73 Pitești – Râșnov – Bran- Brașov, sectorul Câmpulung- Brașov.

A fost făcută licitația pentru acest tronson cu o lungime de 74 de kilometri din județele Argeș și Brașov cu o valoare de aproximativ 750 de milioane de lei și, conform calendarului CNAIR, anul acesta va fi emis ordinul de începere a lucrărilor pe reabilitarea acestui sector de drum.

Licitația de execuție a lucrărilor vizează o  lungime totală de 74 de kilometri, din care 48 de kilometri în zona Câmpulung-Fundata.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România, prin CNAIR – Direcția Regională de Drumuri București realizează cele mai ample investiții de la realizarea Centurii Piteștiului. 

Infrastructura este o prioritate. Județul Argeș va beneficia de investiții importante și de la Ministerul Transporturilor.

DN 73 (care este și drumul european E574) este un drum strategic în țara noastră încă din istorie și este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din țară.

Veste mult așteptată! Drum important pentru Argeș!

Lungimea totală: 74,20 km, împărțit în două loturi:

LOT 1 km 54+050 – km 92+000, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Argeș (Câmpulung – limita dintre județele Argeș și Brașov);

LOT 2 km 92+000 – km 128+250, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Brașov (limita dintre județele Argeș și Brașov – intrarea în municipiul Brașov). 

Valoare totală lucrări: aproximativ 750 milioane lei

Valoare lucrări în Argeș: aproximativ 495 milioane lei

Termen de execuție: 18 luni

Lucrările vizează: ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 m, modernizarea a 13 poduri ( dintre care 8 în Argeș), resistematizarea a 21 de intersecții, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale, precum și lărgirea la 4 benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian.

Ofertele de la constructori conform depunerii în SEAP:

Ofertant unic: ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş., Lot: 2 (Brașov)

Ofertant unic: ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ, Loturile: 1, 2 (Argeș și Brașov)

Ofertant unic: ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş., Lot: 1 (Argeș),

Ofertant unic: SELINA S.R.L., Lot: 1 (Argeș)

Ofertant unic: VIAROM CONSTRUCT, Lot: 2 (Brașov)

Asociere: ING SERVICE S.R.L. (Leader), Dömper, Duna Constructii Ro, VALDEK IMPEX S.R.L., Loturile: 2 (Brașov)

Asociere  SC GROUP CONCIF SRL (Leader), CHIRULLI ANDREA, DONAU GARTEN S.R.L., Loturile: 1, 2 (Argeș și Brașov)

Asociere: GROMA HOLD LTD (Leader), EVROPEISKI PATISHTA, SC GOTT STRASSE SRL, PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L., Lot: 1 (Argeș)

Asociere: BOG’ART (Leader), TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A., ALPENSIDE, Lot: 1 (Argeș)”, se arată în comunicat.

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Dan spune:

    Mergeți vă rog pe drumul care leagă localitățile Stoienești ,Dragoslavele!!!(pentru presă)!!!Au furat semnele de restricție 8,5t pentru că în zonă fucționează GATERE!!!! Sigur poliția din cele doua comune nu știu nimic!(apropo o bandă de circulație s-a surpat pe 10m sector nesemnalizat)!

  • Roxana Popescu spune:

    Drumul Pitesti – Vedea – Drăgășani, când va intra in atenția autorităților?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90