EcoMoto 930×122

asistenti medicali

Vestea momentului! Aceste persoane nu vor mai putea fi angajate fără bac

Anunțul momentului făcut de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citiți și: UN TEST SALVEAZĂ O VIAȚĂ

Persoanele vizate sunt asistenții medicali din spitale.

Rafila a declarat că i s-ar părea normal ca toți asistenții să aibă examen de bacalaureat.

În acest sens, acesta a declarat că va discuta cu reprezentanții corpului medical și cu ministrul Educației despre înscrierea la postlicealele sanitare, notează Antena 3.

Ministrul s-a declarat deranjat și de faptul că mulți dintre asistenții care au ajutat în pandemie nu au fost capabili să ia examenul pentru a obține postul din punct de vedere legal.

„Acolo avem o problemă pe care eu o cunosc, am discutat-o cu Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România.

În mod evident cred că trebuie să înțelegem că această profesiune, de asistent medical, care este o profesiune liberală în Uniunea Europeană, la fel ca și cea de medic, presupune competențe profesionale solide și dacă am făcut acest pas spre asistenții medicali cu studii superioare, pentru că există facultăți de asistenți medicali la toate universitățile de medicină și farmacie din România, trebuie să înțelegem că și învățământul postliceal trebuie să ajungă într-o situație în care admiterea la aceste școli să presupună promovarea examenului de bacalaureat”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicii au spus că asistente care au picat examenul au făcut-o pentru că nu știu lucruri elementare, în condițiile în care multe intră la postliceale sanitare fără examen de bacalaureat, potrivit Antena 3.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Romanul Educat spune:

    Unde in lume se mai da acest BAC? Un examen deplorabil care nu are nici o legatura cu viata si cu capacitatile reale ale unei persoane. Nu mai scapam de sistemul asta distructiv din cate se pare.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3