930 x122 grota rece

certificat COVID

Vestea momentului despre certificatul COVID

Se cere anularea certificatului digital COVID-19 în toate țările Uniunii Europene.

Citiți și: Ce se întâmplă cu certificatele COVID. Veste importantă!

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de rezoluție în acest sens, notează Antena 3.

Europarlamentarii motivează această alegere prin faptul că ”situația epidemiologică actuală din statele membre necesită o abordare diferită”.

Citiți și: Proiectul certificatului COVID obligatoriu pentru medici, pus în dezbatere publică

De asemenea, în document se mai menționează că autorii propunerii „consideră că certificatul digital al UE privind COVID este un mecanism de control excesiv care încalcă drepturile omului și libertățile civile; subliniază că certificatul digital al UE privind COVID nu este un mijloc eficace de limitare a răspândirii COVID-19, deoarece persoanele vaccinate pot transmite în continuare virusul; regretă utilizarea certificatului digital al UE privind COVID ca o condiție de intrare în clădiri”.

Sunt aduse și argumente în acest sens:

„Întrucât Danemarca, Finlanda, Suedia și Irlanda urmează să pună capăt restricțiilor legate de COVID-19; întrucât Spania consideră în prezent COVID-19 ca fiind mai degrabă o endemie decât o pandemie; întrucât UE a atins o rată de vaccinare de peste 70 %; întrucât s-a dovedit că OMICRON este mai puțin letal decât variantele anterioare; întrucât certificatul digital al UE privind COVID a fost introdus în iulie 2021 și întrucât Comisia a propus ca certificatul să continue să se aplice până la 30 iunie 2023; întrucât, începând cu 3 noiembrie 2021, Parlamentul a solicitat tuturor persoanelor care intră în clădirile sale să prezinte un certificat digital al UE privind COVID.

Documentul complet, AICI.

De curând, Parlamentul European a votat prelungirea valabilității certificatului digital Covid-19 până pe 30 iunie 2022.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90