EcoMoto 930×122

concediu paternal

Vești bune. Mai multe zile la concediu

Printr-un proiect de lege ce se află în dezbatere la Senat, autoritățile vor să stabilească o nouă durată a concediului paternal în Codul muncii, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, durata standard a acestuia va fi de zece zile lucrătoare, față de doar cinci zile lucrătoare, așa cum este în prezent.

Concediul paternal trebui acordat de angajatori, la cerere, salariaților ce devin tați, pentru a putea participa efectiv la îngrijirea nou-născutului.

Dacă angajatorii vor refuza să acorde salariaților concediul majorat de 10 zile, atunci vor fi risca amenzi. Acestea sunt cuprinse între 4.000 și 8.000 de lei, potrivit sursei citate.

Angajatorii nu vor putea să dea afară un salariat în timpul în care acesta este în concediu paternal.

De asemenea, ca și în cazul altor tipuri de concedii, drepturile pe care le-a dobândit un salariat anterior acordării concediului paternal se vor menține pe toată durata concediului.

Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90