NOR CURIER 930X122

cetățean

VETERAN DE RĂZBOI, CETĂŢEAN DE ONOARE AL PITEȘTIULUI

Consiliul Local al municipiului Piteşti s-a întrunit astăzi în ultima sa şedinţă ordinară în plen din anul care se încheie. Cu această ocazie a fost organizată şi festivitatea de decernare a titlului de Cetăţean de onoare al Piteștiului pentru un general în rezervă.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Este vorba de Niţu Marin Stan, preşedintele filialei Argeș a Asociaţiei Veteranilor de Război din România, singurul care primește acest titlu în 2015. Distincția i-a fost înmânată de viceprimarul Cornel Ionică.

Născut pe 14 septembrie 1921 în comuna Sârbii-Măgura din judeţul Olt, Niţu Marin Stan a absolvit Liceul „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel şi Şcolile Militare de Ofiţeri din Făgăraş şi Breaza. A participat la luptele din Al Doilea Război Mondial, pe fronturile de la Cotul Donului, Iaşi, Carei, Zvoren, Banca Bistrica și Iovorina şi în Munţii Tatra. Pe 23 august 1945 a făcut parte din coloana de militari care au defilat pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti. Pentru faptele sale de vitejie pe front i-au fost conferite 13 decoraţii.

Citiți și: Pitești. Incredibil la Lidl: I-a dat cu zacusca în cap! „Ajutor!” Video

La eveniment a participat și Corul Veteranilor, care a oferit un scurt recital de colinde.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90