SPALATORIE MURAY  930×122

autocamion confiscat

Video – Argeș: Autocamion confiscat de polițiști pentru transport ilegal de lemne

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au întocmit dosar penal pe numele unui argeșean, după ce au depistat că acesta efectua un transport de material lemnos ilegal.

Citiți și: Firmă din Argeş prinsă cu ocaua mică în camionul mare

Totodată, polițiștii i-au confiscat acestuia autocamionul cu care efectua transportul, dar și cantitatea de material lemnos pentru care nu deținea documente specifice.

 

Este vorba despre o cantitate de 12,54 mc material lemnos, de esență rășinoase.

„Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au continuat verificările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,transport cu cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m^3, neînsoţite de documentele specifice de transport prevăzute la art. 68 alin.1 din Legea 46/2008R”, faptă prev. și ped. de art. 68 alin. 2 ind.1 din Legea 46/2008R – Codul Silvic.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 13 ianuarie a.c., un bărbat de 33 de ani, din Rucăr, ar fi transportat cu un autocamion, pe raza localității Dragoslavele, cantitatea de 12,54 mc material lemnos, de esență rășinoase.

În urma probatoriului administrat, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a autocamionului în cauză, precum și a materialului lemnos fără documente care să ateste proveniența legală.

De asemenea, cercetările în dosarul penal continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită, și a întregii activități infracționale.”, transmite IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570×90 MAIA