Meniu

VIDEO/Argeș: Descinderi în forță: Rețea de infractori spulberată de mascați!

VIDEO/Argeș: Descinderi în forță: Rețea de infractori spulberată de mascați!

Citiți și: Percheziții în Argeș: Operațiunea ,,Jupiter” n-a iertat pe nimeni! Prejudiciu de milioane

În această dimineață, polițiștii de combatere a infracțiunilor economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș au desfășurat 20 de percheziții domiciliare în cadrul operațiunii „JUPITER”.

Acțiunea a avut loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, având ca scop combaterea unor infracțiuni economice grave.

Citiți și: Argeș/Mascații au dat buzna peste ei: Afacere în familie: Traficanți reținuți

Perchezițiile s-au desfășurat în 6 cauze penale distincte, vizând locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice din județele:

– Argeș (17 locații),

– Dâmbovița (2 locații)

– Prahova (1 locație).

Dosarele investigate:

 – Evaziune fiscală:

În cadrul unui dosar penal supravegheat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, polițiștii au desfășurat 3 percheziții domiciliare.

În urma verificărilor, s-a descoperit că o persoană, în perioada ianuarie – septembrie 2024, nu a înregistrat veniturile și operațiunile realizate în contabilitatea firmei, generând un prejudiciu estimat la 20.000 de lei.

 – Contrabandă cu țigarete:

În două dosare penale, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare.

Persoanele vizate sunt acuzate că ar fi comercializat țigarete fără a avea aplicate timbre fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 250.000 de lei.

 – Exercitarea fără drept a unei profesii:

În cadrul unui alt dosar, polițiștii au desfășurat 3 percheziții.

Cercetată este o persoană care, între 2021 și 2023, ar fi pretins în mod ilegal calitatea de avocat, obținând sume de bani sub pretextul onorariilor și taxelor de timbru judiciar.

 – Exploatare minieră ilegală:

4 mandate de percheziție au fost executate într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de extragere și transport de agregate minerale fără licență sau permis, folosind utilaje specifice.

VIDEO/Argeș: Descinderi în forță: Rețea de infractori spulberată de mascați!

Infracțiunea s-a desfășurat în perioada septembrie – octombrie 2024.

 – Înșelăciune:

Alte 3 mandate de percheziție au fost efectuate într-un dosar de înșelăciune, în care o persoană este acuzată că ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale, însușindu-și 36 de anvelope în valoare de 50.000 de lei, pe care trebuia să le transporte.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale, a specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a polițiștilor din județele Dâmbovița și Prahova, potrivit IPJ Argeș.

Cercetările sunt în desfășurare pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor implicate și a prejudiciilor cauzate.

 

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Imagini: IPJ Argeș

Kaia 555×222