Donaris 930 x 122

autostrada

Video. Autostrada spre Sibiu: Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș

Video. Autostrada spre Sibiu: Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Un pasionat al lucrărilor de infrastructură a postat pe contul său de Youtube un clip video cu cele mai noi aspecte de pe șantierul de construire a autostrăzii Pitești – Sibiu, tronsonul 5.

Este vorba despre tronsonul Pitești – Curtea de Argeș.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

Filmarea a fost realizată ieri, 11 august 2023, cu o dronă. De la o zi la alta se văd transformări spectaculoase pe măsură ce lucrările avansează.

În zona Bascov, va fi un pasaj suprateran care va supratraversa intersecția ce va rămâne la sol sub forma unui sens giratoriu mare.

Video. Autostrada spre Sibiu: Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș

Tot în același loc la Bascov, unde Autostrada A1 va continua spre Curtea de Argeș cu un pasaj suprateran, iar la sol giratoriul de sub autostradă va fi cu câte două benzi, va fi realizat într-o laterală și un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC) pentru întreg obiectivul de infrastructură rutieră.

Pentru acest CIC va fi amenajat un alt sens giratoriu pe DN7 imediat lângă autostradă.

Pe tot traseul mobilizarea constructorului este însă maximă!

Contractul cu Astaldi pentru cei 30,35 km din A1 Pitești Curtea de Argeș a fost semnat în mai 2020, după aproape trei ani de licitații și contestații și, pentru circa 356 milioane de euro, presupune 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție.

La cei circa 30 de kilometri de la Pitești la Curtea de Argeș lucrează încă din septembrie 2021 italienii de la WeBuild (n.r. fost Astaldi), iar în prezent, potrivit ultimelor informații centralizate de CESTRIN, stadiul fizic al lucrărilor a depășit 33%.

Termenul de execuție este de patru ani, astfel că finalizarea ar trebui să vină undeva în anul 2025.

Video: Youtube Constantin Mateescu

Eco moto 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Florin spune:

    banii pe terenurile expropiate cand au de gand sa-i plateasca cand nu mai valoreaza nimic???

  • Nicolae Cucu spune:

    Pentru zona în care se executa lucrările, termenul de execuție este nesimțit de mare. Pai dacă pentru 30 de km de autostrada în mare majoritate la șes, este nevoie de 1 an proiectare și 4 ani pentru execuție și oare pentru zona montană, cu tuneluri și viaducte unde complexitatea lucrărilor este infinit mai mare, cam ce timp de execuție ar trebui? – 20-30 de ani!!!?? Cu asemenea termene mai mult decât generoase, la care se vor adăuga tradiționalele întârzieri de 12 sau 24 luni, vom circula pe bucățică de autostrada spre Curtea de Argeș prin ani 2027 cu mult noroc iar pe autostradă vom ajunge la Sibiu dacă nu intervin cine știe ce probleme de finanțare sau de ordin tehnic(poate mai se da peste un cimitir din Cretacic sau o specie de lilieci ori broaște) cam prin 2035,cine va mai apuca această minune!!

  • Marius spune:

    Tipic romanesc urmași urmașilor noștri poate or să vadă autostrada.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90