930 x122 grota rece

acțiuni covid

Video – Controale înăsprite ale polițiștilor după explozia cazurilor de COVID

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Argeș, 25 de acţiuni punctuale au fost desfășurate în ultimele 24 de ore, în cadrul acestora fiind angrenați peste 150 de polițiști.

Dintre aceste acțiuni, 21 au fost organizate independent de către poliţişti, 3 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

 

Peste 2.500 de persoane, precum și 136 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 122 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate referitor la măsurile pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.000 de lei, după cum urmează:

– 142 de sancțiuni, în valoare de 10.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;
– 2 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, unor persoane care nu au respectat măsura izolării/carantinării.

Pe raza municipiului Pitești, polițiștii Secțiilor de Poliție 1-4 Pitești, precum și polițiștii Biroului Rutier Pitești, au desfășurat 5 acțiuni punctuale.

Aceștia au verificat 55 de societăți comerciale și 50 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost verificate aproape 800 de persoane și au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.500 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 62 au fost ca urmare a nepurtării măștii de protecție, valoarea acestora fiind de 6.500 de lei.

„Modul de acțiune este unul preponderent preventiv, și reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate”, este mesajul transmis de IPJ Argeș.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90