930 x122 grota rece

Arges

Video – Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, despre starea pacienților infectați cu Omicron

Update, 28 decembrie, ora 13:17

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, dr Tudor Ionescu vorbește despre starea de sănătate a primelor persoane infectate cu varianta Omicron din Argeș.

Sunt în stare stabilă. În momentul de față nu pun probleme deosebite. Într-adevăr, mai necesită spitalizare și în urma evoluției acestora vom vedea în cât timp au indicație de externare. Suspiciunea nu s-a pus pe o simptomatologie diferită față de ce știam anterior. Suspiciunea s-a pus pe istoricul de călătorie.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Nu pot să vă spun că au avut o simptomatologie diferită, urmează tratamentul standard, simptomatic. Vor fi externați în funcție de evoluția bolii. În principiu au o evoluție lent favorabilă, dar până când nu sunt vindecați nu vor fi externați. Nu este nevoie ca testele să fie negative, se externează în mai multe situații: la cerere; la externare – când se ameliorează sau se vindecă, nu se mai ține cont cum era anul trecut, când te externai numai în momentul în care deveneai negativ.

 

Știrea inițială 27 decembrie, ora 16:34 – Primele cazuri de Omicron în Pitești. Copil de 1 an și mama lui, confirmați pozitiv!

În județul Argeș au fost depistate primele cazuri de infectare cu varianta africană a coronavirus, varianta Omicron.

Acestea au fost descoperite în Pitești.

S-a produs o confuzie în ceea ce privește identitatea persoanei confirmate cu noua tulpină covid. Inițial s-a crezut că este vorba despre un adolescent în vârstă de 14 ani.

De fapt este vorba despre un copil în vârstă de 1 an, împreună cu mama sa, în vârstă de 22 de ani. Ambii au istoric de călătorie, fiind veniți recent în țară din Anglia.

Aceștia sunt internați la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, dr Tudor Ionescu transmite pentru ePitești.ro:

În urma testării amănunțite, un copil de 1 an, împreună cu mama sa, au fost confirmați pozitiv cu varianta Omicron. Aceștia au istoric de călătorie, fiind întorși recent din Anglia. Ambii sunt internați, iar starea lor de sănătate este stabilă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90