New Profesional Consult 930 x 122

caz umanitar babana

Video: O familie din Băbana are nevoie de ajutor. Agoniseala de o viață, înghițită în incendiu

O familie din Băbana are nevoie de ajutor. Drama familiei Radu din comuna argeșeană Băbana a început în noaptea de 24 aprilie a.c., când un incendiu puternic le-a distrus practic întreaga gospodărie, formată din două case de locuit și anexe.

Acoperișul, camerele de locuit, mobilierul și electrocasnicele au fost distruse de flăcări (VIDEO).

 

 

De aproximativ o lună de zile, Gina (fiica) și părinții femeii (Gheorghe și Filofteia), încearcă să refacă imobilul ca să poată trăi cât de cât normal. Poate că nimic nu va mai fi cum era înainte, dar situația actuală este un coșmar care trebuie depășit.

Gina lucrează la o firmă de cablaje, iar părinții sunt pensionari. Veniturile cumulate nu le permit refacerea gospodăriei decât poate peste ani de zile.

Din acest motiv, în sprijinul familiei puse la grea încercare a venit Primăria Băbana cu bani pentru reparații, biserica din Băbana – al cărei preot a adunat oamenii laolaltă și au strâns bani, precum și diverse bunuri pe care le-au donat familiei Radu. Au mai primit mici ajutoare de la vecini și cunoștințe, iar în urma donațiilor, Gina și părinții au reușit să refacă parțial o cameră în care să poată locui.

Au un aragaz, dar nu și curent electric fiindcă au ars firele. Au haine, dar nu au unde să le depoziteze. Au o cameră de dormit, dar acoperișul e distrus. Sunt zile grele în continuare, cu momente de tristețe profundă și coșmaruri care le aduc aminte de nenorocirea care s-a petrecut luna trecută.

Gina vorbește pe un ton stins, însă nu renunță la luptă. Am încurajat-o să refacă pas cu pas gospodăria și să ceară ajutor. Drama ei este și a altora care au trecut prin așa ceva și au reușit.

Așadar, fiecare mână de ajutor contează. Cei care doresc să vină în sprijinul familiei Radu, pot lua legătura cu doamna Gina Radu, la numărul de telefon 0735.851.947.

 

 

 

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA