930 x122 grota rece

furt

Video: Obiect antic furat, recuperat de polițiștii argeșeni

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sun supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal referitor la oferirea spre vânzare a unui artefact istoric, susceptibil să aparțină patrimoniului cultural național.

Citiți și: Pitești. Asociație de proprietari, furată timp de trei ani de ,,doamna administrator”

Un coif – ,,turban turcesc cu diademă”, posibil din secolul al XVIII-lea, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural național, a fost descoperit în urma unei percheziții desfășurată în cursul zilei de 25 ianuarie a.c., de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș.

 

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

În urma percheziției desfășurate în orașul Ștefănești, la locuința unui bărbat de 55 de ani, polițiștii au descoperit obiectul în cauză, pe care bărbatul și l-a însușit în scopul revânzării, pe o platformă de profil.

Artefactul a fost ridicat de polițiști în vederea continuării cercetărilor, urmând să fie predat Direcției Județene pentru Cultură Argeș, pentru a fi supus unei expertize de specialitate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită, și luarea măsurilor legale care se impun.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3