NOR CURIER 930X122

consiliu județean

Video. Președintele Consiliului Județean, tratat cu spatele la Urgențe!

Președintele Consiliului Județean, tratat cu spatele la Urgențe!

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Faptul că la Unitățile de Primiri Urgențe pacienții pot aștepta cu orele înainte să fie băgați în seamă de personalul medical a stârnit de-a lungul timpului multe nemulțumiri.

A simțit pe pielea lui ce înseamnă să fii un simplu pacient, fără pile, relații sau funcție, și un președinte de Consiliu Județean.

Citiți și: A fost înjunghiat în inimă și ficat, în Pitești! În ce stare a ajuns la spital

Este vorba, conform Libertatea.ro, despre preşedintele CJ Hunedoara care s-a dat drept pacient la UPU Deva, după mai multe sesizări. Acesta a filmat interacțiunea cu medicii.

El a povestit apoi pe pagina sa de Facebook că a așteptat aproape o oră să fie triat, deși anunțase că se simte foarte rău. Laurențiu Nistor, care este și președintele PSD Hunedoara, spune că a vrut să vadă modul în care sunt tratați oamenii care ajung la unitatea medicală, după ce a primit mai multe sesizări de la cetățeni în ultimele luni.

Ultima sesizare a fost despre un pacient în vârstă care a așteptat mai bine de o oră și jumătate ca cineva să se ocupe de el.

Pentru a nu fi recunoscut, Laurențiu Nistor s-a deghizat, iar mai apoi a intrat în spital, unde spune că a așteptat aproape o oră pentru a fi băgat în seamă de cineva.

”Din păcate, ajuns la UPU, majoritatea sesizărilor s-au confirmat. «Pacientul» Nistor a primit același tratament: 45 de minute în care, deși le-am spus asistentelor că mă simt foarte rău și nu pot merge să-mi fac singur fișa de internare, nimeni nu m-a luat în seamă”, a scris președintele Consiliului Județean Hunedoara pe Facebook.

A stat de vorbă și cu pacienții care așteptau

Acesta a stat de vorbă și cu un pacient aflat pe holurile spitalului care i-a spus că așteaptă de mai multă vreme. La un moment dat, un cadru medical le spune celor care așteaptă că salonul de Ortopedie este plin, iar o femeie care i-a întrebat pe medici când îl primește la consult pe tatăl ei a fost amenințată că va fi dată afară din spital de către paznic. După ce a asistat la acest episod, președintele Consiliului Județean le-a spus medicilor cine este și le-a reproșat modul în care se comportă cu pacienții.

”Aveți super salarii, ne zbatem să facem un compartiment UPU cum rar există, iar modul în care vă comportați cu oamenii lasă de dorit, iar pentru asta voi lua o serie de măsuri. Am stat 45 de minute, m-am pus pe un scaun să văd dacă mă întreabă cineva dacă mor?”, a mai spus acesta în discuția cu medicii.

„Această abordare trebuie să înceteze! Nu este posibil ca pacienții care ajung la Urgență să fie tratați în acest fel. Mesajul meu pentru personalul UPU este clar: ori își schimbă comportamentul, ori pleacă acasă!”, a mai transmis Nistor.

El îi îndeamnă pe pacienţii care sunt trataţi cu indiferenţă de personalul medical să facă sesizări şi să anunţe atat echipa managerială a spitalului, cât şi Consiliul Judeţean.

Sursă: Libertatea.ro

555×222 grota rece

Comentarii

7 comentarii

  • Romanul Educat spune:

    Foarte bine, nota 10! Si la noi la SUAGE stai si esti tratat tot asemanator. Sa nu mai vb de doctori de garda imbracati ca si cum s-ar duce la golf..

  • Stefan spune:

    Asa da!

  • Constantin spune:

    Sa ii zica cineva si limbricului de Fratoaica de la UPU Pitesti. Este campion la mojicie si nesimtire si nu ii vine nimeni de hac de 30 de ani incoace.

  • Bibi spune:

    Asa sa se facă în toate județele, sa coboare din birouri

  • Husein Cristina spune:

    Niște nenorociți! Bătaie de joc în toată tara nu numai la Deva! Sa se ia masuri drastice ca altfel nu ajungem nicăieri! Nepăsarea fără de semenii noștri depășește orice limita! Sa se taie n carne vie! Sa fie dați afară fără nici o explicație și fără drept de munca cel puțin un an!

  • Flory Minca spune:

    Felicitări pentru inițiativa! Să facă și cei de la Pitești ceva cu spitalul Județean! Se moare cu zile.Sa ți se spună de către medic că mama a ajuns in coma din neglijenta asistentelor.Si invers asistentele din vina medicului că nu i-a lăsat tratament și în final să-mi pierd mama intoxicată cu dioxid de carbon și nici un medic cat a fost in coma sa nu fie disponibil timp de două săptămâni să vorbească cu familia e strigător la cer ! Dumnezeu să-i pedepsească pentru crimele astea.Ne-a distrus iar ei nu au suflet.

  • Elena Coca spune:

    La SJU Pitesti si La Spitalul de Pediatrie Pitesti este la fel, suntem tratați urat, la fel ambulanță ne reproșează că apelăm la ei si nu mergem cu mijloace proprii desi copilul se simțea rău, faceti ceva sa isi schimbe atitudinea fata de cetățeni sau sa plece din sistem !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90