New Profesional Consult 930 x 122

Gentea

Video. Se poate: Așa arată școala viitorului! Dispare învățământul în două schimburi

Video. Se poate: Așa arată școala viitorului! Dispare învățământul în două schimburi

Citiți și: Gentea șochează: Poliția Locală a ajuns un azil de bătrâni bolnavi!

Una dintre marile probleme cu care se confruntă municipiul Pitești și multe alte orașe din țară este deficitul de spații pentru învățământ.

Din acest motiv, la multe școli din Pitești cursurile se fac pe schimburi, ceea ce este dificil pentru elevi, profesori și părinți deopotrivă.

Citiți și: Oficial. Gentea a făcut anunțul și începe „lupta”!

Se pot găsi, însă, soluții!

Conform G4Media.ro, primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a prezentat proiectul unei noi şcoli cu 50 de clase şi 1.250 de elevi ce va fi construită în Cartierul Nufărul, printr-o investiţie de peste 99 milioane de lei. Sediul școlii va fi unul futurist, după cum arată proiectul prezentat de oficialul bihorean.

Primarul a explicat că miza municipalității este de a păstra învățământul într-un singur schimb.

Avem din ce în ce mai mult un deficit de clase în învăţământul orădean şi trebuie să găsim soluţii pentru a nu ajunge ca elevii să înveţe în două schimburi.

De altfel, suntem printre puţinele oraşe din ţară care nu au învăţământ în două schimburi. Un învăţământ de calitate trebuie să se desfăşoare într-un singur schimb.

Mai ales că noile norme europene prevăd clase cu un număr mai mic de elevi, de la 30 sau 35, până la 25. Şi chiar dacă numărul elevilor nu scade, avem nevoie de mai multe spaţii”, a declarat primarul Florin Birta, potrivit unui comunicat.

Unul dintre corpurile școlii va avea un bazin de înot, vestiare, dușuri, grupuri sanitare și spații tehnice, iar la parter se vor găsi sala de sport, sala de forță, vestiare, grupuri sanitare, dușuri, infirmerie, birou și recepție.

De asemenea, în incinta școlii se vor amplasa două terenuri de baschet, un teren de minifotbal și unul de handbal și se va amenaja un spațiu verde generos.

Suntem siguri că, receptiv la ideile bune, primarul Cristian Gentea poate vedea într-un astfel de proiect o oportunitate și pentru Pitești. Mai ales că în Pitești sunt școli care au peste 1000 de elevi la cursuri, în două schimburi.

Nu are cum să fie altfel pentru un edil care a oferit municipiului una dintre cele mai moderne săli polivalente din țară, care se luptă ca Piteștiul să aibă un stadion nou, care este preocupat de infrastructura rutieră și de un transport public de calitate și care a prevăzut în buget fonduri generoase pentru învățământul piteștean.

Bunele practici sunt cele care ne fac să mergem înainte. Iar la Pitești, Primăria, trebuie să investească și într-un învățământ modern!

Domnule primar Gentea: aveți cuvântul! 

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Popescu spune:

    Hai domnule Primar, ai terenul necesar chiar in centrul orasului, darama bazarul G. Lazar si pune ti numele in istoria orasului cu o scoala contruita!

  • Ioan spune:

    Scoli și spitale trebuie construite nu mastodonți energofagi care au nevoie de sume uriașe pentru întreținere (vezi Arena Pitești și viitorul stadion). De unde bani? De la contribuabili!!!! Unde este rațiunea pentru BINE și FRUMOS ?????Rușine dle Gentea și tuturor din consiliul primăriei acestui mic oraș, voi sunteți responsabili de viitorul arhitectural al orașului.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3