SMART KIDS 930X122

agrement

(VIDEO ȘI GALERIE FOTO) SCANDALOS! CASA GROAZEI. IERI PALAT, AZI RUINĂ

Scandalos! Casa groazei. Ieri palat, azi ruină. Fostul Centru de agrement pentru copii și tineret din Valea Mare, localitate componentă a orașului argeșean Ştefăneşti, a ajuns o ruină. Altădată gazdă excelentă pentru copiii și adolescenții veniți în tabără, locul a devenit o adevărată casă a groazei, spațiu ideal pentru un film horror.

Citiți și: Oficial. De mâine, o nouă rută Publitrans într-o localitate din Argeș

Clădirile care alcătuiau Centrul (dintre care una este de patrimoniu, datând din anul 1921) arată ca după bombardament: nu mai sunt geamuri, acoperişul este prăbușit sau lipseşte cu desăvârșire, o parte dintre ziduri sunt dărâmate, iar interioarele mustesc de moloz și scânduri rupte.

Citiți și: Incendiu puternic la o fabrică din Ștefănești!

Deși imaginile v-ar putea duce cu gândul că imobilul este al nimănui, există un proprietar: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Argeș. Pentru cruda realitate că autoritățile nu au mișcat un deget pentru reabilitarea fostului Centru este invocată lipsa acută a banilor. Însă fostul Centru se află într-o degradare continuă nu de ieri, de azi, ci încă din anul 2002! Așa-zisa pază este asigurată de un singur om, care stă de veghe doar ziua, nu și în cursul nopții.

La această oră este în plină desfăşurare o evaluare contabilă a dezastrului, iar în curând Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș ar urma să facă o listă de propuneri pentru rezolvarea problemei, listă pe care o va înainta ministerului de resort în vederea obţinerii finanţării necesare. Ne îndoim că va primi un răspuns pozitiv. Tare ne este teamă că și peste un an situația va fi neschimbată. De fapt, mai gravă decât acum.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA