New Profesional Consult 930 x 122

intervenție salvamont

Video – Supraviețuitorul din Munții Făgăraș a fost preluat de elicopterul SMURD

Update 12.05: În urmă cu puțin timp, supraviețuitorul din Munții Făgăraș a fost preluat de către elicopterul SMURD.

Citiți și: Salvamontiștii argeșeni au salvat 3 adulți și 4 minori. „Cu toții ar fi murit dacă nu interveneam”

Potrivit Salvamont Argeș, și trupul neînsuflețit al bărbatului căzut în prăpastie urmează să fie recuperat cu ajutorul unui elicopter MAI.

 

Știrea inițială, ora 08.39

Tragedie în Munții Făgăraș. Un alpinist a murit și altul a rămas blocat pe peretele Lespezi-Călțun

Seara trecută, în jurul orei 00. 30, un apel venit la 112 anunța faptul că doi turiști sunt rămași blocați pe peretele Lespezi-Călțun.

Cinci salvamontiști argeșeni, împreună cu patru salvamontiști sibieni, au intervenit în cazul celor doi turiști. Este vorba doi bărbați, ambii din Vâlcea, în vârstă de aproximativ 30 de ani.

 

 

Potrivit Salvamont Argeș, unul dintre bărbați căzuse în prăpastie, în timp ce celălalt rămăsese blocat pe Peretele Lespezi-Călțun.

Ajunși la bărbatul căzut în prăpastie, salvatorii au constatat decesul, acesta având răni incompatibile cu viața, trupul acestuia urmând să fie recuperat în cursul zilei de astăzi.

Cea de-a doua victimă se afla la aproximativ 70 de metri în abrupt. La ora 03.00 dimineața, Dispeceratul Național Salvamont a anunțat că supraviețuitorul a fost scos din perete de doi salvamontiști argeșeni.

Alpinistul a fost cu greu evacuat și urmează să fie transportat cu elicopterul de urgență la spital. Acesta a suferit mai multe leziuni și este epuizat și în stare de șoc.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90