NOR CURIER 930X122

strada liviu rebreanu

Atenţie, șoferi! Se pregătește schimbarea în Găvana

La doar o săptămână după ce a fost montat indicator de sens unic pe strada Liviu Rebreanu din Găvana, e pe cale să se producă o nouă schimbare. De fapt, o revenire. Informaţia de ultim moment este că primarul Cristian Gentea analizează reluarea traficului în ambele sensuri.

Citiți și: Sensurile unice aduc disperare în Găvana! ”Ocolim tot cartierul pentru a lasă copiii la școală!”

„Liviu Rebreanu” este una dintre străzile care au generat haos în traficul din municipiu, după instituirea unui sens unic. Mulţi şoferii au ignorat indicatorul de circulaţie, scuza fiind aceea că nu au văzut sau că sunt obişnuiţi, din reflex, să intre pe respectivul sens. De asemenea, au fost conducători auto nemulţumiţi că, regulamentar, trebuie să ocolească enorm pentru a ajunge la blocurile unde locuiesc.

 

 

Acum, se analizează din nou revenirea la dublu sens.

Municipalitatea apreciază că „lumea a înţeles circuitul actual şi nu mai sunt atâtea probleme”, ne-a transmis Cristina Munteanu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Piteşti.

 

 

Între timp, Poliţia aşteaptă de la Comisia de Circulaţie a municipiului Piteşti o decizie în acest sens.

 

 

Administraţia locală estimează că va mai dura aproximativ o săptămână până când se va lua o decizie cu privire la str. Liviu Rebreanu.

„Căutăm soluţiile cele mai bune. În formula actuală, trotuarele sunt libere şi pietonii au pe unde să circule. Sunt şi locuri de parcare. Primarul pune în balanţă beneficiile şi nemulţumirile oamenilor. În acest moment, beneficiile sunt mai mari”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

  • dorel spune:

    se analizeaza, se analizeaza…. dar pe banii cui?

    cautati frate pe unu cu creier si lasati-l sa faca treaba; ce atatea comisii cu toti repetentii ?

  • Dann spune:

    Numai un incompetent putea gandii solutia actuala, de asta si lucreaza la stat!

  • ggg spune:

    Repet ce explicam intr-un comentariu zilele trecute… Masura luata cu noile semne de circulatie nu avea cum sa fie benefica. Majoritatea celor care urcau pe strada Mircea Eliade o faceau pentru ca aveau locuintele in apropierea intersectiei din capatul acestei strazi. Inainte de montarea noilor semne, toti acesti soferi ajungeau in 30 de secunde, maxim un minut la locuinte, parcau masinile si astfel ieseau din trafic eliberand strazile. Noile semne nu fac decat sa-i tina in trafic o perioada indelungata obligandu-i chiar sa se indrepte spre zona dinspre Liceul Sanitar si piata unde fluxul astfel creat se intalneste cu fluxul care urca de la Lumina spre piata, astfel aparand blocajul. E la mintea cocosului. Dar se pare ca nu e si la nivelul mintii celor care analizeaza aceasta problema, m-a lasat masca declaratia doamnei purtator de cuvant. Cica in actualul context „trotuarele sunt libere, pietonii au pe unde sa circule si exista si locuri de parcare.” Pai, cucoana, voi ati pus semnele alea de circulatie ca sa fluidizati circulatia masinilor sau ca sa eliberati trotuarele? Si legat de existenta locurilor de parcare libere de care pomeniti, va spun eu de ce sunt libere: masinile care ar fi fost parcate pe ele sunt blocate in traficul pe care l-ati „fluidizat” voi. Legat de eliberarea trotuarelor, tine cont, cucoana, ca e vorba de o zona de cartier de blocuri, unde masinile mai parcheaza si ele pe jumatate de latime de trotuar, e un compromis pe care-l accepta si pietonii si soferii, ca asta e situatia cand infrastructura e subdimensionata si, pe deasupra, ai un primar care in loc sa se gandeasca la parcari subterane sau supraterane cheltuieste banii pe fotbal.

  • Ionescu spune:

    Nu stiu cine ar putea avea beneficii in situatia de acum. Sa fii nevoit sa ocolesti intreg cartierul ca sa ajungi la blocul in care locuiesti, sa intri cu masina pe stradute inguste sau prin parcari transformate in cai de acces cu sens unic. Dupa cum stim, parcarile, din pacate, sunt si locuri de joaca pentru copii si nu facem altceva decat sa-i deranjam si sa-i punem in pericol. Bine ar fi ca aceasta revenire sa se produca cat mai repede.

  • Alina spune:

    „In acest moment beneficiile st mai mari”.
    Pt cine, pt cei ce ocolesc tot cartierul pt a ajunge acasă in Q-uri, A-uri, M-uri?????? Sau pentru cei care s-au trezit deviați de pe străduțe relativ lejere ca trafic în ditamai haosul, că așa s au gândit „autoritățile”?

  • Zamfira Alexandru spune:

    Păcat ca nu sta si Domnu Primar in Gavana ocolim trei sferturi de Cartier. Sa ajunge-m acasă ????

  • Andrei spune:

    Parcarile nu sunt locuri de joaca… parcurile da. Pentru a intelege sensurile unice si rolul lor uitati la Bucuresti la sect 1 unde peste 60% din strazile rezidentiale sunt cu sens unic si se poate parca si circula mult mai bine fara injuraturi cand incearca sa treaca unul pe langa celalalt pe o strada ingusta. La fel in multe capitale europene sunt o gramada de sensuri unice in acest scop. Chestiile cu ajung in 30 secunde la bloc sunt penibilitati, leneveli, incercari de justificare.

  • ggg spune:

    Mda, nu se putea sa nu apara si vreun lingau al primarului, care sa ne lumineze cu intelepciunea lui, cum este acest Andrei si cum, zilele trecute, mai erau unii care ne indemnau sa mergem pe jos sau cu transportul in comun, ca ne-am lenevit. Ce sa-i spui unui asemenea individ care vine cu exemple din Bucuresti si din alte tari, ignorand ca genul acesta de probleme se rezolva numai printr-o analiza locala, adaptata strict configuratiei din zona? Auzi la el, e leneveala faptul ca prefer sa ajung acasa in 30 de secunde sau un minut in loc sa dau ocol vreo 10-15 minute prin tot cartierul… Bai, pupincurist al unei administratii incompetente, daca vrei te iau langa mine sa cronometram traseele ca sa te lamuresti… Si nu e vorba, bai ineptule, doar de lungimea traseului si de timp, ci de faptul ca masurile luate de desteptii fara permis de conducere din comisia de circulatie si de primar au efectul contrar, nu fluidizeaza, nu fac circulatia mai usoara, ci dimpotriva, o aglomereaza, o blocheaza, o transforma in haos. Si da, bai lingau al incompetentilor, in zona din Gavana copiii se mai joaca si prin parcari si pe noi nu ne deranjeaza, ne convine sa ne stim copiii aproape, sub supraveghere, iar nu amenintati de tembelismul unui primar care a decretat ca prin parcarea aia trebuie sa circule un flux neintrerupt de masini in sens unic. Ce scarba mi-e de aparatorii astia ai politrucilor si ai incompetentilor!…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90