930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

(UPDATE) DANU MANU: ARGEȘUL AR PUTEA AVEA 2 APARATE PENTRU TESTARE CORONAVIRUS

(UPDATE) Autoritățile județene au făcut demersurile necesare pentru achiziționarea a 2 aparate pentru testare coronavirus în județul Argeș, a anunțat Dan Manu. Prețul unui astfel de aparat este de circa 100.000 de euro, conform sursei citate. 

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Deocamdată, astfel de teste se fac doar în afara județului. Argeșul nu dispune de niciun aparat de testare COVID – 19.

Dan Manu: „Este o problemă pe care sper să o finalizăm în următoarea perioadă de timp, care eu cred că va fi foarte scurtă. Este vorba despre achiziționarea unor aparate – iată că spun unor, iar nu a unui aparat.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

În cursul acestei dimineți, pe lângă demersul pe care l-am făcut, prin Direcția de Sănătate Publică, spre Ministerul Sănătății privind oportunitatea ca și la nivel de județ Argeș, la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, să vină un astfel de aparat, am găsit soluția necesară, și financiară, dar și în regim de urgență, să putem și noi, Consiliul Județean, să mai achiziționăm încă un aparat.

De ce? Foarte simplu; pentru că ne trebuie în județul Argeș asemenea aparate, care cu promptitudine să ne spună ce se va întâmpla, să nu mai stăm cu cazuri suspecte, care înseamnă și timp îndelungat, și resurse umane, și resurse financiare care sunt blocate. Deci, este prioritate maximă pentru noi, pentru că acest gen de aparat oferă un diagnostic precis”. 

Președintele Consiliului Județean Argeș, doctorul Dan Manu, face la această oră o declarație de presă pe tema crizei coronavirusului.

Mai exact, declarația de presă, potrivit informării inițiale, este despre asistența medicală acordată și organizarea Spitalului Județean de Urgență din Pitești, precum și a celorlalte unități sanitare din Argeș cu privire la gestionarea posibilelor cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Amintim că până la această oră în județul Argeș nu s-a înregistrat niciun caz de infectare (AICI, subiectul pe larg).

Declarația live, transmisă prin mijloace electronice pe pagina oficială de socializare a Consiliului Județean Argeș, poate fi urmărită aici:

https://www.facebook.com/CJArges/videos/1320194381702112/

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90