EcoMoto 930×122

accident

Video – Accidentele din curba morții! Evenimentele, din cauza inconștienței și neatenției șoferilor

De-a lungul timpului au avut loc foarte multe accidente în curba aflată la sfârșitul autostrăzii A1 (București-Pitești), cea care face legătura cu strada Serelor din Bascov – Argeș, supranumită de șoferi și „curba morții”!

Citiți și: News ALERT: Accident grav în Argeș, acum!

Accidentele sunt spectaculoase, cu mașini răsturnate, cu autoturisme care zboară la propriu peste parapeți, multe dintre ele grave sau chiar mortale.

Pe bună dreptate, oamenii comentează care mai de care pe rețelele de socializare, indignați fiind când mai apare un accident, și încă unul, și încă unul. Evenimentele sunt prezentate pe aproape toate site-urile din Argeș și nu numai.

Citiți și: Argeș: Șofer total inconștient! S-a îmbătat de 1 Mai și a provocat un accident grav

EXPERIMENT EXCLUSIV EPITEȘTI

Am vrut să realizăm un experiment și să ne punem în situația unui șofer care conduce pe acest traseu. Zis și făcut!

Am intrat pe Autostrada A1 dinspre benzinăria Petrom de la Podul Viilor din Pitești și am condus  cu viteză legală până în apropierea restricțiilor care ne semnalizau terminarea autostrăzii. De acolo am sporit atenția și am urmărit toate semnele de circulație:

-atenție, autostrada se termină;

-limita de viteză este de 100 km/ora (de la 130km/oră cât este legal pe autostradă);

-din nou, atenție: autostrada se termină;

-urmează curbă la stânga;

-autostrada se termină în 500 de m;

-încep pe asfalt acele ridicaturi care fac mașina să trepideze pentru a te face atent. Sunt multe, foarte multe;

-limita de 60 de km/oră și urmează curbă la stânga;

-limita de 40 de km/oră și urmează curbă la stânga.

CONCLUZII

Șoferii mai mult că sigur nu sunt atenți, merg cu viteză, au prea multă încredere în mașina pe care o conduc, nu respectă indicatoarele care îți spun foarte clar că urmează zona cu limite de viteză, sunt distrași de alte lucruri în mașină. Altfel, dacă ești atent și respecți acele indicatoare care încep cu ATENȚIE! aproximativ 1 km înainte de zona de risc, nu ai cum să ai parte de evenimente neplăcute, grave, care îți pun viața în pericol.

Urmăriți VIDEOCLIPUL realizat de ePitești.ro cu MARE ATENȚIE! Observaţi maşinile care depăşesc autoturismul nostru, noi circulând cu viteza legală pe tronsonul respectiv.

 

 

Polițiștii de la Rutieră stau des în zonă cu „pistolul” radar, dar se pare că nu îndeajuns cât să nu se mai producă accidente!

Așadar, sporiți atenția, lăsați telefoanele când conduceți și respectați legile rutiere pentru a va salva viața!

Un experiment ePitesti realizat pentru un condus preventiv!

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Ricardo spune:

    Foarte clar,numai un șofer inconștient din varii motive (neatenție,boala,etc)intra in glisiera de beton!Sau un șofer prost,asta nu intra in categoria inconstientilor

  • pieton spune:

    Vina este numai a conducatorilor auto. Nu respecta indicatoarele de circulatie montate. Foarte multi circula cu viteza excesiva pe autostrada si li se stirbeste prestanta daca au o masina in fata, ei trebuie sa fie primii. De altfel acestia sunt cei ce sar de pe strada cu masina.
    Daca autoritatile doresc sa evite aceste evenimente, pot amplasa in acel loc lumini intermitente rosu si albastru, inducand ideea ca acolo este o masina de politie. Asa cum in alte parti sunt machete ale masinilor de politie. Astfel grabitii se vor tempera.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90