930 x122 grota rece

ursi

Video – Atenţie: Urşii sunt lângă Piteşti şi omoară animale

Urşii sunt lângă Piteşti şi omoară animale. Un atac letal a avut loc zilele trecute, la Budeasa. Ursul a ucis o oaie şi a plecat cu ea dintr-o gospodărie din localitatea precizată.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

Camerele video au surprins momentul în care ursul, aflat deja în gospodărie, urmăreşte cu atenţie mişcarea haotică a turmei şi, la un moment dat, atacă o oaie. Pe aceasta o doboară într-o fracţiune de secundă. După câteva momente de „analiză”, ursul pare mulţumit, înşfacă prada şi părăseşte gospodăria.

 

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

 

Eram obişnuiţi să vedem astfel de scene în localităţi din zonele de nord ale judeţului, aflate aproape de munte, dar iată – urşi sunt şi foarte aproape de Piteşti.

Localnicii ne-au mărturisit că nu sunt foarte frecvente astfel de atacuri, însă au mai existat în trecut. Am aflat că urşii vin uneori din pădurea de lângă Budeasa Mică.

Atenţie aşadar, dacă vizitaţi zonele sălbatice din şi de pe lângă Budeasa – există o populaţie, se pare tot mai numeroasă, de urşi.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

5 comentarii

  • Ancuța Guță spune:

    Defrișările nebunești, în goana după profit, au lasat animalele fără habitat și fără hrană. Animalele vin după mâncare ! Țărănoiul unguroi de la mediu ține musai să nu mai existe urși pe la noi : dacă celelalte țări din (m)UE nu au urși, să aibă tocmai România ? ACUM ESTE O CAMPANIE CLARĂ DE DISTRUGERE A ACESTEI SPECII IN ROMÂNIA !

  • bdjf spune:

    s au inmultit oamenii in asa hal incat au patruns si in habitatul natural al ursului, lasandu-l fara hrana… si noi tot pe urs il gasim vinovat

  • dan spune:

    Bai aparatori ai drepturilor animalelor voinu realizati ce inseamna sa te intalnesti cu un urs de exemplu cand esti cu bicicleta pe Budeasa mica?
    Despre ce defrisari vorbiti?
    Mai iesiti si voi in natura, nu va mai pierdeti viata numai in fata unui monitor.

  • Melinda spune:

    Pādurile acum sunt pline de zmeurå, ciuperci, pe alocuri au apārut afinele. Nu doar defrisārile sunt problema ci cresterea populatiei ursilor. Sunt curioasā cei care apārati ursii ,v-ati pus vreo secundā în pielea acelor oameni ,care nu- si pot lāsa copiii la joacā, cå acum a venit si vacanta, cā le sunt distruse gospodāriile,cā ies pe stradā cu frica unui atac de urs…. Sunt curioasā din toti cei care apārā doar interesele ursilor, câti locuiesc în aceste zone, câti au bātut cārārile turistice prin munti.? Cel mai usor este sā-ti dai cu pārerea din siguranta casei, departe de aceste zone🤨

  • Iuliana spune:

    Foarte la obiect comentariul dumneavoastra. Sunt de aceeasi parere.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90