Donaris 930 x 122

accident mortal

(VIDEO) DANIEL CHIȚOIU ÎNCĂ NU A FOST AUDIAT. PARCHETUL ANUNȚĂ

Dosarul accidentului mortal care s-a produs pe 26 decembrie 2019 pe DN 7 în Zamfirești-Argeș a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Citiți și: A apărut filmarea în care un tânăr de 16 ani a murit în accident

Daniel Chițoiu (secretarul general al ALDE și fost ministru) încă nu a fost audiat de procurori nici până astăzi, dar Parchetul anunță pentru “perioada imediat următoare (…) citarea părţilor sau, după caz, a moştenitorilor acestora pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă”. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ștefan:

Citiți și: Accident mortal în Argeş: O fată a decedat. Bebeluş în stop cardio-respirator şi alte trei fetiţe rănite

“La data de 30.12.2019, conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus preluarea, în vederea efectuării urmăririi penale de către un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a cauzei penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în legătură cu evenimentul rutier care a avut loc pe 26.12.2019, în jurul orei 12:10, pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, județul Argeş.

Iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale – şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident (n.r. – Daniel Chițoiu).

La acest moment, în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 192 şi art. 196 din Codul penal.

În perioada imediat următoare, printre actele de urmărire penală care se vor efectua în cauză, raportat la natura faptelor cercetate, de procuror sau de organele de urmărire penală ale poliţiei judiciare delegate în acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea părţilor sau, după caz, a moştenitorilor acestora pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că această etapă a procesului penal, în care este dispusă începerea urmăririi penale cu privire la faptă, are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş printr-un comunicat de presă. AICI, amănunte despre accident.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441