New Profesional Consult 930 x 122

accident mortal

(VIDEO) LIDER SINDICAL DIN POLIȚIE: DANIEL CHIȚOIU A PROVOCAT ACCIDENTUL

(UPDATE 27 DECEMBRIE ORA 15): Femeia de 71 de ani rănită în accident și internată inițial în Secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență din Pitești a fost transferată astăzi la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

Citiți și: Tânăr de 19 ani, accident mortal în timp ce se afla pe trotineta electrică

Transferul s-a făcut la solicitarea medicului curant, ne precizează reprezentanți ai unității medicale.

(UPDATE 27 DECEMBRIE 2019 ORA 14): Lider sindical din Poliție: Daniel Chițoiu a provocat accidentul. ”Cercetarea la faţa locului s-a terminat încă de ieri şi s-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut nici unde să tragă dreapta pentru a evita coliziunea”, a declarat astăzi la Digi 24 preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu.

Citiți și: Accident tragic! Au murit după un impact între trei mașini și un autocamion

”Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze”, a adăugat acesta. 

(UPDATE 27 DECEMBRIE 2019 ORA 12): „Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la accidentul petrecut pe raza comunei Cotmeana, satul Zamfireşti, în ziua de 26 decembrie 2019, vă aducem la cunoștință următoarele:

La acest moment se desfășoară cercetări ,,in rem” (faţă de faptă, principiu juridic care stă la baza activităţii de cercetare penală) în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 și 196 din Codul Penal.

Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment.

Având în vedere acest aspect, putem confirma că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face la acest moment şi obiectul comunicării publice.

O concluzie referitoare la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca informarea să se facă în dinamică, potrivit legislaţiei.

Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier care face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, transmite Poliția Argeș.

(UPDATE 26 DECEMBRIE 2019 ORA 21:40): Cele două persoane decedate sunt soții Haralambie și Elisabeta Pristavu, părinții patronului magazinului Nirvana (de lângă magazinul Romarta) din centrul municipiului Pitești. În anul 2017, Haralambie Pristavu a fost implicat într-un accident rutier în Pitești, răsturnându-se cu mașina. Amănunte și imagini, AICI.

(UPDATE 26 DECEMBRIE 2019 ORA 17:30): Conform g4media.ro, un martor, șoferul care se afla în spatele mașinii condusă de Daniel Chițoiu, afirmă că cel care a intrat pe contrasens ar fi fostul ministru, iar nu conducătorul Loganului, contrazicând astfel Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (AICI, mărturia video).

(UPDATE 26 DECEMBRIE 2019 ORA 17): Transferul lui Daniel Chițoiu a fost solicitat de medicii piteșteni. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență, în urma investigațiilor s-a stabilit că fostul ministru a suferit fracturi costale și de stern, iar viața i-ar fi fost pusă în pericol.

(UPDATE 26 DECEMBRIE 2019 ORA 16:30): Daniel Chițoiu a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București cu un echipaj cu ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă. Motivul? „Pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate”, precizează pentru publicația noastră reprezentanți ai Spitalului de Urgență din Pitești.

(UPDATE 26 DECEMBRIE 2019 ORA 15:15): Femeia de 73 de ani din Pitești care era pasageră pe locul din dreapta față în Logan, soția șoferului decedat, a murit în blocul operator al Spitalului Județean.

Victima de 71 de ani din Cotmeana care era pasageră pe bancheta din spate a Loganului a suferit un traumatism cranio-facial, o fractură de femur și mai multe traumatisme. Se află în Secția de Ortopedie. Femeia era rudă cu cei doi soți decedați.

Fostul ministru Daniel Chițoiu a ajuns cu un echipaj de ambulanță la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Urmează să fie supus unor investigații medicale în Unitatea de Primiri Urgențe. Chițoiu a suferit un traumatism toracico-abdominal, ne precizează reprezentanți ai unității medicale.

(UPDATE 26 DECEMBRIE 2019 ORA 13:40): Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că circulația s-a reluat pe un fir alternativ. Se estimează ca traficul să fie reluat în condiții normale în 30 de minute.

(UPDATE 26 DECEMBRIE 2019 ORA 13:30) „În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, dintre care unul (n.r. – autoturismul Dacia Logan) condus de un bărbat de 82 de ani din Pitești, care se deplasa dinspre Pitești către Râmnicu Vâlcea, și un autoturism (n.r. – Audi) condus din sens opus de un bărbat de 52 de ani (n.r. – Daniel Chițoiu) din București.

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș desfășoară cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, urmând ca felul și cauzele producerii evenimentului rutier să fie stabilite în urma expertizelor”, informează Poliția Argeș.

Daniel Chițoiu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, adaugă sursa citată. 

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

26 DECEMBRIE 2019 ORA 13:15: Impact mortal. Un fost ministru, implicat în accident. Accidentul s-a produs cu puțin timp în urmă pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, pe raza satului Zamfirești al comunei Cotmeana. În accident au fost implicate două autoturisme, care au intrat în coliziune frontală.

Unul dintre șoferi, un bărbat de 82 de ani din Pitești, a decedat, iar alte trei persoane (două femei, de 71 și, respectiv, 73 de ani – rănite grav și un bărbat de 52 de ani – celălalt conducător auto) au fost transportate la spital, ne informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Bărbatul în vârstă de 82 de ani ar fi pătruns pe contrasens, conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Șoferul de 52 de ani este Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE, fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta. Chițoiu era singur în mașină.

Traficul rutier în zonă este întrerupt pentru a permite intervenția echipajelor medicale și de pompieri.

Este al patrulea accident de circulație mortal care a avut loc în ultimele 4 zile în Argeș. Pe 23 decembrie 2019, un pieton și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o autoutilitară pe DN 73D, în Colibași (AICI, subiectul pe larg). Tot pe 23 decembrie, pe același drum, dar în Boteni, s-a produs un alt accident mortal (AICI, amănunte). Ieri, 25 decembrie 2019, o tânără de 24 de ani a decedat în urma unui accident care a avut loc pe DJ 659, în Suseni (detalii, AICI). (Sursă video: ISU Argeș)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3