Donaris 930 x 122

bratianu

(VIDEO) PITEȘTEANCA DIN CORUL REGAL. ABSOLVENTĂ DE ”BRĂTIANU”, POVESTE DE SUCCES

Piteșteanca din Corul Regal. Absolventă de ”Brătianu”, poveste de succes. Teodora Constantinescu a absolvit Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, după care și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București. În prezent este masterandă la UNMB și studiază canto sub îndrumarea conf. univ. dr. Claudia Codreanu.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

În vârstă de 23 de ani, Teodora este soprană și face parte, de aproape 4 ani, din Corul Regal, un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.

Corul Regal a fost inaugurat în iulie 2012 printr-un concert care a avut loc în Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, şi a Alteței Sale Regale Principele Radu.

Citiți și: Exclusiv. El este profesorul de la ,,Brătianu” care a scandalizat un oraș!

În primăvara anului 2015, Corul Regal a devenit marcă înregistrată la OSIM, iar în toamna anului 2016 a fost înființată Asociaţia Corul Regal, organizaţie non-profit cu activitate culturală și socială. În 2018 Corul Regal a primit Medalia Regală pentru Loialitate din partea Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române.

De asemenea, de aproximativ un an, Teodora colaborează și cu corul de cameră Preludiu, condus de maestrul Voicu Enăchescu.

Pe lângă muzică, Teodora Constantinescu are și alte pasiuni. Ne-a mărturisit că plănuiește ca anul viitoar să lanseze o carte de povești pentru copii. ”Îmi place și să desenez, să pictez, să fac bijuterii și obiecte de decor lucrate manual”, ne spune Teodora.

În perioada în care a studiat la ”Brătianu”, Teodora a făcut parte din corul Colegiului. A cântat și la evenimente ale instituției de învățământ, așa cum au fost Zilele Colegiului ”Brătianu”, în anul 2012. Evenimentul a avut loc la Teatrul ”Alexandru Davila”:

Aseară, Teodora Constantinescu a susținut un concert la Filarmonica Pitești. Înainte de concert, am stat de vorbă cu piteșteanca pentru a afla mai multe detalii despre cariera ei muzicală și nu numai.

Teodora ne-a mărturisit că se împarte cu greu între viața profesională și cea personală, ”dar asta e frumusețea acestei profesii și mă bucur mult că am numeroase activități artistice”.

În 2015, Teodora a participat la preselecțiile pentru Corul Regal și s-a numărat printre cei aleși. Când vine vorba despre corul Preludiu, ne spune că și-a dorit foarte mult să facă parte din această echipă.

Cum s-a simțit când a urcat pentru prima dată pe scenă? Ei bine, spune că era ”destul de micuță”. ”Aveam o grămadă de emoții. Când eram mai mică, eram foarte emotivă și era o adevărată provocare să mă aflu în fața unui public. Și eram și foarte timidă”.

Un concert al Filarmonicii Pitești a convins-o că își dorește o carieră în muzică

Talentul l-a avut de când s-a născut, pasiunea pentru muzică a dobândit-o de mică, însă ceea ce a convins-o cu adevărat să urmeze o carieră în domeniu a fost un concert de la Filarmonica Pitești: ”În clasa a VII-a, când s-a înființat Filarmonica Pitești, am avut ocazia să ascult o soprană tânără și foarte talentată, pe Mediana Vlad. Și când am văzut ce frumos cântă, cum se mișcă pe scenă, mi-am zis că asta vreau și eu să fac. Datorită acelui concert am avut declicul care m-a determinat să urmez această profesie”. 

Cântă pentru Principesa Margareta și Principele Radu

Am întrebat-o pe Teodora care au fost momentele cele mai importante, mai emoționante din cariera ei de până acum: ”În liceu au fost scena Teatrului ”Alexandru Davila” și scena Casei Sindicatelor, unde am cântat în Flautul fermecat de W. A. Mozart, în clasa a XII-a, alături de Filarmonica Pitești.

De asemenea, experiența din decembrie 2010 din Cehia, alături de corul Colegiului Național ”Ion C. Brătianu”, a fost foarte frumoasă.

Când am ajuns la facultate, au fost Palatul Cantacuzino, Catedrala „Sfântul Iosif”, Casa Universitarilor… Și Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Săvârșin, unde am concertat alături de Corul Regal.

Acolo a fost unul dintre cele mai reușite concerte ale noastre din mai multe puncte de vedere. Încărcătura emoțională a fost foarte mare, am cântat în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu și am simțit o energie cu totul și cu totul specială”.

Făcând parte din Corul Regal, a cântat pentru Principesa Margareta și Principele Radu cu mai multe ocazii, ultima dată în februarie 2018, la concertul organizat în memoria Majestății Sale Regelui Mihai.

Când vine vorba de pregătirea pentru un concert, Teodora Constantinescu ne spune că în primul rând se pregătește psihologic: ”Îmi trasez în minte pașii pe care îi am de făcut, mă gândesc la eventualele lucruri la care ar trebui să am mai multă grijă atunci când sunt pe scenă, trec pasaje mai dificile, mă încălzesc și, bineînțeles, mai este pregătirea care ține de aranjat, machiat, recuzită.

În funcție de complexitatea evenimentului, pregătirea durează cam o jumătate de zi”.

„Îmi doresc să-mi pot face meseria cât mai bine!”

Suntem convinși că pe Teodora o așteaptă o carieră minunată în domeniul muzical. Am întrebat-o ce își propune și care sunt scenele pe care își dorește să cânte: ”Îmi doresc să fiu într-o continuă competiție cu mine, să evoluez din ce în ce mai mult și cred că în felul acesta vor fi mai multe oportunități.

Nu sunt anumite scene pe care mi-aș dori să cânt și altele pe care nu, pur și simplu îmi doresc să-mi pot face meseria cât mai bine. În schimb, în viitor mi-ar plăcea să abordez rolul Reginei Nopții din Flautul Fermecat de W. A. Mozart”. 

Dacă vreți să o ascultați pe Teodora Teodora Constantinescu, vă invităm să urmăriți AICI un concert al Corului Regal, susținut în vara acestui an la Biblioteca Națională.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3