New Profesional Consult 930 x 122

concerte

(VIDEO) PITEȘTENII, AMĂGIȚI CU ARTIFICII ȘI CONCERTE. A VENIT NOTA DE PLATĂ!

Piteștenii, amăgiți cu artificii și concerte. A venit nota de plată! Primăria Pitești a cheltuit pentru manifestările de 1 decembrie 2018 nu mai puțin de 30.000 de euro.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Este vorba de pachetul de servicii pirotehnice (focul de artifcii), oferta pentru artiști (The Motans și Provincialii) și închirierea echipamentelor tehnice pentru concerte.

Instituția prin intermediul căreia au fost alocați banii este Centrul Cultural Pitești. Informația se regăsește în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Astfel, conform sursei citate, pentru focul de artificii de pe 1 decembrie 2018 (video) a fost achitată suma de 29.000 de lei (fără TVA). Sunt aproape 35.000 de lei, cu TVA inclus, iar la un curs aproximativ al euro din perioada respectivă a anului trecut înseamnă peste 7.500 de euro (mai exact, 7.668 de euro).

Contractul a fost atribuit prin achiziție directă, iar firma care s-a ocupat de serviciile pirotehnice este Euromerx Pyrotechnic S.R.L. din București (click pe imagini pentru mărire):

Este precizată și suma pe care municipalitatea, tot prin Centrul Cultural Pitești, a plătit-o pentru concertul de pe 1 decembrie 2018: 85.563,20 lei, la care se adaugă TVA. Adică 101.820,208 lei, ceea ce înseamnă, la un curs aproximativ de 4,5 euro (pentru 1 decembrie 2018), nu mai puțin de 22.626 de euro.

Pachetul de servicii artistice și de închiriere de echipamente tehnice a inclus: recital The Motans – 45 de minute, recital Provincialii – 60 de minute, scenă acoperită, lumini și tehnică de scenă și personal tehnic calificat (click pe imagini pentru mărire):

Oferta pentru aceste servicii a fost câștigată de S.C. Sublime Entertainment Agency S.R.L. din București. Este aceeași firmă cu care Centrul Cultural Pitești a încheiat contracte și pentru alte concerte care au fost susținute în Pitești. Oare de ce municipalitatea optează iar și iar pentru același colaborator pentru a achita sume enorme pentru concerte? Este greu de crezut că nu ar exista o ofertă mai bună pentru piteșteni.

Revenind la spectacolul de pe 1 decembrie 2018, adunăm și tragem linie: Piteștiul a avut de achitat o notă totală de plată de aproximativ 30.300 de euro.

Amintim că în perioada august 2017 – mai 2018 pentru 4 concerte organizate în Piața Primăriei municipalitatea a plătit 133.000 de euro (!!!). În timp ce orașul duce o lipsă acută de investiții și în timp ce piteștenii au parte doar de proiecte pe hârtie, administrația Ionică îi amăgește pe cetățeni cu focuri de artificii și concerte costisitoare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90