Donaris 930 x 122

Carlas Dreams

133.000 DE EURO, NOTA DE PLATĂ PENTRU CONCERTE!

133.000 de euro, nota de plată pentru concertele organizate de Primăria lui Ionică!

Citiți și: Concert extraordinar, în această seară, în Pitești

Continuăm să vă prezentăm detalii despre sumele enorme de bani care au fost alocate de Primărie pentru concertele susținute în ultima perioadă în Pitești.

Organizarea în sine a unor concerte cu ocazia Simfoniei Lalelelor sau a Zilelor Municipiului Pitești nu este de criticat. Însă organizarea unor concerte pe bani grei și la distanța mică de timp unele de altele, da! Asta și în condițiile în care în Pitești este nevoie ca de aer ȘI DE INVESTIȚII, nu de spectacole plătite cu zeci de mii de euro.

Citiți și: Premieră absolută la Simfonia Lalelelor! Ce se întâmplă în acest an

În mai puțin de un an de zile, exceptând concertul organizat în noaptea Revelionului 2018, în Pitești au fost susținute de artiști cunoscuți 4 mari evenimente.

Pe data de 17 august 2017, Delia & band au susținut în Piața Primăriei un concert de aproximativ 60 de minute. Pentru concert și montarea și demontarea scenei, pentru un sistem de sonorizare performant și instalațiile de lumini, municipalitatea a plătit aproximativ 27.000 de euro (detalii, AICI).

Tot în 2017, pe 1 decembrie, a venit rândul trupei Carla’s Dreams să concerteze în Pitești. Circa 33.000 de euro a plătit Primăria Pitești (amănunte, AICI) pentru următoarele servicii: spectacol live susținut de trupă, montarea/demontarea scenei, sistem performant de sonorizare, instalații de lumini și ecran LED-uri. De asemenea, potrivit contractului, ”prestatorul a suportat costurile legate de transport, cazare, diurne”.

Ediția 2018 a Simfoniei Lalelelor a fost următorul eveniment cu prilejul căruia în Pitești au concertat artiști consacrați (subiectul pe larg, AICI). Tot în jur de 33.000 de euro s-au dat și pentru aceste spectacole, în sumă fiind incluse următoarele servicii: spectacol live susținut de Irina Rimes (aproximativ 45 de minute), spectacol live susținut de Andra (aproximativ 60 de minute), prezentator, spectacol live susținut de Ella Bella (aproximativ 60 de minute), montarea/demontarea scenei, sistem performant de sonorizare, instalații de lumini și ecran LED-uri, transport, cazare și diurne.

Duminică, 20 mai 2018, în Piața Primăriei au concertat Feli, Randi și Smiley, iar a doua zi a susțiunt un spectacol interpretul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjeanu. Prețul aproximativ pentru aceste concerte,  după cum am mai anunțat, este de 40.000 de euro. Sunt incluse, potrivit contractului, următoarele servicii: spectacol live Feli & band (aproximativ 50 de minute), Randi (aproximativ 50 de minute), Smiley (50 de minute), Dinu Iancu Sălăjeanu (aproximativ 60 de minute), prezentator, scenă acoperită, instalații de sonorizare pentru exterior, proiecții video pe ecran amplasat în zona scenei, lumini și tehnică de scenă, regie, tur management, transport, cazare și diurne.

Astfel, pentru 4 spectacole, Primăria Pitești a plătit, în mai puțin de un an de zile, peste 133.000 de euro. Este bine, este rău? Timpul va demonstra dacă Piteștiul și piteștenii au nevoie (și) de aceste distracții pe bani mulți, mai mulți decât ar fi normal (asupra acestui subiect vom reveni). Cert este că în 2 ani de când conduce Primăria Pitești, primarul Cornel Ionică nu se poate lăuda cu mari realizări. Doar concerte pe bani mulți, „peticeli” și proiecte pe hârtie.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90