SMART KIDS 930X122

adp

(VIDEO) SUMĂ URIAȘĂ PENTRU PITEȘTI. UNDE SUNT INVESTIȚIILE?

În timp ce primarul Cornel Ionică este mai interesat să organizeze concerte cu sume colosale (în august, Delia a concertat în Pitești (O ORĂ! pentru suma de 120.000 de lei!!! – aproximativ 27 000 de euro), orașul arată deplorabil din punct de vedere al infrastructurii rutiere. Unde sunt investițiile din Pitești, domnule Ionică?

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Sumă uriașă pentru Pitești. Unde sunt investițiile?

În bugetul pentru anul în curs  (382 de milioane de lei – aproximativ 84 de milioane de euro), Primăria Pitești, a prevăzut 5,3 milioane de lei (aproximativ 1,2 milioane de euro!) pentru reabilitarea străzilor din municipiu. Această sumă include, însă, și lucrările începute anul trecut (lucrări de reabilitare pe străzile Exercițiu și Găvenii).

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Străzile care ar fi urmat să fie reabilitate în anul 2017, potrivit Primăriei Pitești, sunt Eroilor (între Exercițiu și bulevardul Republicii), Petre Ispirescu, Plopilor, Câmpului, Iosif Gabrea, Ion Ionescu de la Brad, Ecaterina Raicovicenau, Virgil Tempeanu, Pompiliu Robescu, Banat, Barbu Ștefănescu Delavrancea, George Sion, Victor Bilciurescu, Emil Simionescu și Dârzului.

În Pitești au fost finalizate lucrările de reabilitare doar pe două străzi, care, însă, așa cum am precizat, fuseseră inițial cuprinse în bugetul din 2016: Exercițiu și Găvenii.

În ceea ce privește celelalte străzi pe care trebuie să se execute lucrări, situația nu este deloc bună. Concret, Consiliul Local Pitești a emis în această lună hotărârile de începere a lucrărilor (au fost scoase la licitație). Licitațiile pot fi, însă, contestate, ceea ce înseamnă că piteștenii nu vor avea prea curând străzi reabilitate.

Ieri, o echipă de teren a ePitești s-a deplsat în cele mai importante zone din oraș pentru o bună documentare: Banat, strada Depozitelor, bulevardul Frații Golești, zona centrală a Piteștiului. Pe lângă străzile despre care Primăria spune că vor fi modernizate, există și altele care au nevoie urgent de lucrări de reabilitare. În momentul de față, șoferii din Pitești își distrug mașinile pe străzi care arată așa:

Ca o soluție de avarie, Administrația Domeniului Public (ADP) Pitești doar ”plombează” străzile acolo unde chiar nu se mai poate circula din cauza gropilor.

Greu de crezut că lucrările de reabilitare vor fi finalizate în cursul acestui an. În perioada următoare vremea nu va mai permite lucrări de acest gen. Cel mai probabil, vor fi amânate pentru anul 2018. Asta dacă avem noroc! (VA URMA) (Foto și video: Mihai Neacșu)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3