930 x122 grota rece

hipermarketuri

PRIMĂRIA, OFICIAL: HIPERMARKETURILE AU ÎNGROPAT „NOUA” PIAȚĂ CEAIR

Primăria, oficial: Hipermarketurile au îngropat „noua” piață Ceair.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

În urmă cu două săptămâni, am atras atenția asupra eșecului răsunător pe care Primăria Pitești, în timpul primarului de tristă amintire Tudor Pendiuc, l-a înregistrat, pe banii contribuabililor, cu extinderea pieţei agroalimentare Ceair, cea mai mare din municipiu (subiectul pe larg, AICI).

Încercările eşuate de a dezvolta afaceri în incinta clădirii din sticlă şi nelămurirea noastră, legitimă, cu privire la spaţiile nefolosite şi costurile imense ale unei investiții care s-a dovedit inutilă ne-au determinat să luăm legătura cu Biroul de Presă al Primăriei Piteşti, pentru informații oficiale suplimentare, furnizate în baza legii liberului acces la informații de interes public.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

După cum v-am promis atunci, revenim astăzi asupra subiectului, primind între timp din partea Primăriei, în scris, răspunsurile cerute.

Pe baza datelor comunicate de direcţia de specialitate (Direcţia Tehnică), Primăria Piteşti ne informează că ,,valoarea construcţiei împreună cu parcarea supraterană a fost de 6.434.000 de lei.”. Peste 6.400.000 de lei aruncați, așadar, pe apa sâmbetei!

În ceea ce privește mulţimea de spaţii goale, municipalitatea spune că ,,spaţiile se închiriază în urma solicitărilor, conform prevederilor legale.” Corect, solicitări care nu prea există!

De asemenea, Primăria Pitești ne oferă și motivul pentru care, în opinia sa, extinderea pieţei Ceair este o investiție eşuată: ,,La data construirii, investiţia a fost oportună, având în vedere numărul mare de locuitori din zonă şi faptul că vechea piaţă nu mai corespundea normelor de funcţionare. Dezvoltarea în ultimii ani a reţelei de hipermarketuri în municipiul Piteşti a adus la scăderea numărului de comercianţi”.

În loc de concluzie: ca și alte investiții publice făcute de Primărie din banii piteștenilor, și aceasta a fost realizată fără cap, fără viziune. Nu avem probe să putem spune că afacerea ar mirosi și a corupție.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3