Donaris 930 x 122

dsp argeș

(VIDEO) TREI IZOLAȚI LA DOMICILIU, DISPERAȚI CĂ NU MAI AU HRANĂ, PASAȚI ÎNTRE PRIMĂRIA PITEȘTI ȘI DSP ARGEȘ

Doi bărbați (veri) și un copil, întorși duminică în țară din Anglia, s-au autoizolat în Pitești, la domiciliul unuia fintre ei (din cartierul Exercițiu) după ce au anunțat Direcția de Sănătate Publică Argeș pentru a fi luați în evidență.

Citiți și: Pitești. Scandal pe Strada Mare: S-au luat la bătaie de față cu lumea speriată

Cei trei au relatat pentru ePitești că de trei zile stau închiși în casă și se gândesc cu groază cum vor face față celorlalte 11 zile de izolare pentru că n-au avut la ei decât o jumătate de calup de salam, mâncarea rămasă de pe drum, care s-a epuizat din prima zi.

Spun că n-au bani ca să poată comanda hrană și sunt îngrijorați mai ales pentru copil (fiul unuia dintre ei).

Citiți și: Premieră în Pitești. Surpriză inedită în Centru

O rudă le-a lăsat, cu teamă, la ușă, alimente pentru o masă, dar oamenii afirmă că sunt slabe șanse să mai primească ceva, pentru că nimeni nu se încumetă să se apropie de locuința lor.

Cum bâjbâie autoritățile în problema izolaților

Pe scurt, cei trei au sunat la Primăria Pitești să ceară ajutor. Li s-a comunicat că nu e de competența instituției și au fost sfătuiți să apeleze la Direcția de Sănătate Publică Argeș.

DSP i-a trimis înapoi la Primărie. Oamenii au sunat inclusiv la numărul TelVerde, de unde un operator a lămurit doar teoretic situația: „Primăria se ocupă de astfel de cazuri”.

Au revenit așadar cu telefon la Primăria Pitești, unde li s-a făcut legătura la Serviciul Asistență Socială, de unde li s-a comunicat că nu se încadrează în aria de competență și au fost redirecționați către aceeași Direcție de Sănătate Publică Argeș, care le-a spus tranșant: „Nu DSP-ul se ocupă de mâncarea persoanelor izolate”.

Oamenii au înregistrat audio toate aceste discuții și, la solicitarea ePitești, ni le-au pus la dispoziție (precizăm că le vom redirecționa către autoritățile publice pentru rezolvarea situației). Vă prezentăm doar o parte din aceste discuții:

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache