930×122 CAPRA 5

boteni

(VIDEO) UPDATE: DRUM DIN ARGEȘ SURPAT CA LA UN MARE CUTREMUR

UPDATE 2: Poliția Argeș a informată că ”DN 73D va rămâne închis traficul rutier în zona alunecării din comuna Boteni până când experții CNAIR vor efectua studiul geotehnic și vor propune soluții tehnice de readucere a drumului la starea inițială.”

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

De asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș vor supraveghea zona pentru a monitoriza evoluția alunecării.

UPDATE 1: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) comunică: 

Citiți și: Întâmplare îngrijorătoare, noaptea, pe o stradă din Pitești

„Astăzi, 03.08.2018, circulația rutieră a fost închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 73D, km 41+300 – km 41+4500, între localitățile Mioveni și Stoenești, județul Argeș.

Măsura a fost instituită din cauza alunecării de teren cu tasarea părții carosabile pe o lungime de 150 de metri pe ambele sensuri de circulație. Menționăm că alunecarea de teren a fost provocată de ploile abundente din ultima perioadă care au afectat această zonă.

Recomandăm ca rută ocolitoare: DN 73D, km 41+300 – DN73, km 7 (Mărăcineni) – km 57 (Valea Mare Pravăț) – DN 72A, km 64 (Valea Mare Pravăț) – km 60 (Stoenești).

Rugăm participanții la trafic să adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar.”

Argeș: Drum surpat. Trafic oprit. Azi noapte, în județul Argeș, pe drumul național DN 73D Câmpulung Muscel-Mioveni, pe tronsonul Mioarele-Boteni, covorul asfaltic s-a crăpat și s-a denivelat pe o lungime de circa 150 de metri.

Potrivit Poliției Argeș, motivul este apa infiltrată în terasamentul drumului.

La rândul său, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș informează că s-a produs o alunecare de teren. ISU Argeș precizează că în carosabil s-au format gropi cu o adâncime de 40-50 de centimetri, dar sunt și gropi cu o adâncime de 1 metru.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș mai precizează că în zona afectată nu există case de locuit, prima aflându-se la o distanță de circa 60 de metri de locul incidentului.

Traficul rutier în zonă este oprit din această dimineață, de la ora 5:30, și redirecționat pe DN 73 Câmpulung Muscel-Brașov. Accesul rutier către comuna Boteni dinspre municipiul Câmpulung Muscel nu mai este posibil. (Sursă video și foto: ISU și Poliția Argeș)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3