930×122 CAPRA 5

boteni

(VIDEO) UPDATE: DRUM DIN ARGEȘ SURPAT CA LA UN MARE CUTREMUR

UPDATE 2: Poliția Argeș a informată că ”DN 73D va rămâne închis traficul rutier în zona alunecării din comuna Boteni până când experții CNAIR vor efectua studiul geotehnic și vor propune soluții tehnice de readucere a drumului la starea inițială.”

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu fata dispărută după ce a plecat din chirie

De asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș vor supraveghea zona pentru a monitoriza evoluția alunecării.

UPDATE 1: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) comunică: 

Citiți și: Polițiștii au venit la Argeș Mall

„Astăzi, 03.08.2018, circulația rutieră a fost închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 73D, km 41+300 – km 41+4500, între localitățile Mioveni și Stoenești, județul Argeș.

Măsura a fost instituită din cauza alunecării de teren cu tasarea părții carosabile pe o lungime de 150 de metri pe ambele sensuri de circulație. Menționăm că alunecarea de teren a fost provocată de ploile abundente din ultima perioadă care au afectat această zonă.

Recomandăm ca rută ocolitoare: DN 73D, km 41+300 – DN73, km 7 (Mărăcineni) – km 57 (Valea Mare Pravăț) – DN 72A, km 64 (Valea Mare Pravăț) – km 60 (Stoenești).

Rugăm participanții la trafic să adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar.”

Argeș: Drum surpat. Trafic oprit. Azi noapte, în județul Argeș, pe drumul național DN 73D Câmpulung Muscel-Mioveni, pe tronsonul Mioarele-Boteni, covorul asfaltic s-a crăpat și s-a denivelat pe o lungime de circa 150 de metri.

Potrivit Poliției Argeș, motivul este apa infiltrată în terasamentul drumului.

La rândul său, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș informează că s-a produs o alunecare de teren. ISU Argeș precizează că în carosabil s-au format gropi cu o adâncime de 40-50 de centimetri, dar sunt și gropi cu o adâncime de 1 metru.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș mai precizează că în zona afectată nu există case de locuit, prima aflându-se la o distanță de circa 60 de metri de locul incidentului.

Traficul rutier în zonă este oprit din această dimineață, de la ora 5:30, și redirecționat pe DN 73 Câmpulung Muscel-Brașov. Accesul rutier către comuna Boteni dinspre municipiul Câmpulung Muscel nu mai este posibil. (Sursă video și foto: ISU și Poliția Argeș)

555 X 222 POSADA 2
570 X 90 POSADA 3