New Profesional Consult 930 x 122

cod rosu

(VIDEO) UPDATE: CASE INUNDATE. COD ROȘU ÎN ARGEȘ

UPDATE (ORA 16): Biroul de Presă al ISU Argeș ne-a informat că peste 50 de pompieri argeseni, cu peste 19 mijloace tehnice, au intervenit în cele 9 localități, unde au fost afectate 10 locuințe și aproximativ 80 de curți.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

UPDATE (ORA 12): Până la această oră s-a intervenit în peste 40 de gospodării din 9 localități argeșene. Potrivit ISU Argeș, este vorba despre: Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Băbana, Buzoesti, Lunca Corbului și Săpata. Biroul de Presă al ISU Argeș ne-a transmis și imagini din comuna Vedea:

Citiți și: Argeș. Incendiu într-o gospodărie!

UPDATE (ORA 10:30):ISU Argeș informează că la această oră ”se intervine în peste 25 de gospodării din 8 localități: Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Băbana, Buzoesti, Lunca Corbului.”

Este cod roșu de inundații în județul Argeș, începând din această dimineață și până diseară, la ora 2o. Informația ne este furnizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

”Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, anunță instituirea CODULUI ROȘU privind scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteț, Cerna si Olt, în intervalul orar 09.30- 20, pe raza județelor Argeș, Gorj și Vâlcea. Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112.”, transmite sursa citată. În județul Argeș epot fi depășite cotele de pericol pe Râul Topolog, afluent al Oltețului. Nu este vizat tot județul.

Se pot înregistra viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL.

Până la această oră (9:30), ISU Argeș a anunțat următoarele intervenții:

-comuna Vedea: o autospecială de la Garda de Intervenție Vedea a intervenit pentru evacuarea apei din curtea și anexa unei gospodării

-comuna Albota: o autospecială cu motopompă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte

-comuna Buzoești: o autospecială cu o motopompă a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie

-comuna Poiana Lacului : intervin două autospeciale cu motopompe. (Sursă foto și video: ISU Argeș)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90