930×122 CAPRA 5

lidl

(VIDEO) UPDATE: LIDL GĂVANA, EVACUAT. RISC DE PRĂBUȘIRE

UPDATE (ORA 22): Macaraua a fost complet demontată, iar pericolul, înlăturat. 

Citiți și: Pitești. Incredibil la Lidl: I-a dat cu zacusca în cap! „Ajutor!” Video

UPDATE (ORA 18:50): A fost adusă o altă macara. Cu ajutorul acesteia, brațul orizontal al macaralei cu probleme a fost demontat și dat jos. 

UPDATE (ORA 17): Malul de pământ de sub macara a fost consolidat și stabilizat. 

Citiți și: Alertă de ultimă oră în magazinele Lidl! „Nu consumați sub nicio formă produsul!”

UPDATE (ORA 15:10): Pompierii nu au putut ajunge la macara cu autoscara mecanică, pentru a putea monta cablul de siguranță. Autoscara este prea scurtă. Este așteptat un utilaj special din partea firmei care a montat macaraua. 

UPDATE (ORA 14:35): Echipajele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș vor încerca să stabilizeze macaraua cu un cablu puternic, pe care să-l ancoreze (să-l lege) de un utilaj greu al firmei constructoare. 

UPDATE (ORA 14:05): Lidl Găvana, evacuat. Risc de prăbușire. Angajații magazinului și clienții aflați în supermarket (circa 50 de persoane) au fost evacuați. Au fost îndepărtate și autoturismele din parcarea magazinului. 

De asemenea, au fost evacuați și în jur de 15 locatari de pe o scară a unui bloc din zonă, clădire care ar putea fi atinsă în cazul prăbușirii macaralei. 

La fața locului sunt echipaje de polițiști, jandarmi și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș (pompieri și SMURD).  

Un incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona supermarketului Lidl Găvana din Pitești.

O parte a fundației de pământ de sub o macara turn înaltă de 40 de metri care lucra în spatele magazinului la construirea unui bloc de locuințe s-a surpat. Pentru că și-a pierdut din stabilitate, există riscul potențial ca macaraua să se prăbușească peste magazin. Clienții și angajații supermarketului au fost evacuați de către forțele de ordine venite la fața locului.

Amănunte și imagini video, în curând.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3