SMART KIDS 930X122

gunoi

(VIDEO) UPDATE: PITEȘTENII CÂȘTIGĂ „RĂZBOIUL GUNOIULUI” CU PRIMĂRIA ȘI POLIȚIA LOCALĂ

Piteștenii câștigă „războiul gunoiului” cu Primăria și Poliția Locală.

Citiți și: Pitești: Transformarea mult așteptată! S-a anunțat când va fi gata

„În speţa de faţă, pentru o cât mai corectă informare a cititorilor dvs., respectiv faptul că un cetăţean a fost filmat de echipa site-ului când aruncă saci cu deşeuri la platforma de gunoi de pe strada Mircea Eliade, lângă benzinăria Moll, se impun câteva precizări:

1.Platforma de gunoi din imagini nu este în aria de acțiune a camerei video montată în apropiere, această cameră video având ca scop monitorizarea intersecţiei dintre bulevardul Nicolae Bălcescu şi strada Mircea Eliade;

Citiți și: Salarii la Primăria Pitești: Secretarul – 3600 €, arhitectul și directorul executiv – câte 3000 €

2.În municipiul Piteşti sunt montate şi în funcţiune în prezent 185 de camere video, dintre care numai 35 sunt dedicate monitorizării platformelor de gunoi din municipiu; restul au scopul de monitorizare a traficului rutier şi a zonelor aglomerate;

3.Toate cele 185 de camere video sunt urmărite de un singur operator, care, potrivit fişei postului, are mai multe atribuţii pe care trebuie să le îndeplinească;

4.De regulă, imaginile video în care sunt surprinse diverse aspecte neconforme cu legea sau cu hotărârile Consiliului Local sunt vizualizate ulterior şi sunt identificaţi cei care comit infracţiunea sau contravenţia, după caz. În anumite situaţii se impune şi trimiterea într-o anumită zonă a echipajelor de intervenţie”, precizează Poliția Locală, într-un drept la replică primit pe adresa redacției.

Sunt piteșteni care ignoră complet Hotărârea de Consiliu Local referitoare la depozitarea/aruncarea deșeurilor menajere sau a resturilor vegetale la altă platformă decât cea aflată în imediata vecinătate a locuinței lor.

Fie că nu au auzit de ea, fie că nu le pasă, mulți piteșteni (și nu doar piteșteni) își urcă deșeurile în portbagajul mașinii și le aruncă la prima ghenă care le iese în cale. De-a lungul timpului, prostul obicei de a arunca gunoiul „în curtea vecinului” a fost „împrumutat” de mulți cetățeni.

Până luna trecută, nu exista în Pitești o hotârâre care să reglementeze această lipsă de bun-simț. A fost, însă, modificată Anexa Hotărârii de Consiliu Local din 2017, iar noua regulă, la care facem referire, menționează că se interzice „depozitarea/aruncarea de către persoanele fizice sau juridice a deșeurilor menajere sau a resturilor vegetale la alte platforme de colectare situate pe raza municipiului Pitești, altele decât cele ce sunt amplasate în imediata apropiere a domiciliului/reședinței/sediului social al acestora”.

Cei care încalcă această regulă riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 200 și 500 de lei.

Amendat ar trebui să fie și bărbatul din imagini, suprins astăzi în timp ce arunca câțiva saci de gunoi în și pe lângă containerele de pe strada Mircea Eliade, în apropiere de benzinăria Mol, pe varianta Găvana. De remarcat faptul că, în dreptul containerelor, se observă o cameră video a Poliției Locale Pitești.

Bărbatul ar fi trebuit să fie văzut și amendat de autorități (polițiștii locali sunt cei care, conform Hotărârii de Consiliu Local, ar trebui să constate dacă aceste reguli sunt respectate). Polițiștii locali ai lui Valerică Nicolae „dorm” cu capul pe monitoare!

Precizăm că ePitești a solicitat recent de la Poliția Locală informații despre amenzile pe care instituția le-a dat după în baza imaginilor filmate de camerele video de supraveghere stradale (achiziționate cu sute de mii de lei) amplasate pe raza municipiului, multe dintre ele în preajma ghenelor de gunoi. Așteptăm, în continuare, un punct de vedere oficial.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90