ursi

Video: Ursul a atacat la Bughea de Jos

Ursul a atacat la Bughea de Jos.

Citiți și: Argeş: A fost aprobat protestul privind problema urşilor

Imagini terifiante au fost trimise pe adresa redacţiei, de către localnici din comuna argeşeană Bughea de Jos. Aceştia susţin că un urs a dat iama în gospodării şi a atacat mai multe animale.

O iapă a fost sfârtecată de urs şi a scăpat cu viaţă, însă rănile suferite impun eutanasierea.

Citiți și: Urşii au pus stăpânire pe judeţ. Autorităţile din Argeş, paralizate

 

 

În acest sens, iapa, care se află în groaznice chinuri, va fi eutanasiată după ce o comisie va face constatarea evenimentului, în vederea despăgubirilor care urmează să fie acordate proprietarului.

Cei de la Protecţia Animalelor susţin că această regulă încalcă normele etice, fiind vorba de o cruzime asupra animalelor – anume faptul că trebuie lăsate în suferinţă până la respectiva constatare.

„Cal atacat de urs, cu spinarea mancată, abdomenul sfârtecat, lăsat în viaţă, până mâine pentru a aştepta Comisia care să constate acest incident în scopul despăgubirii proprietarului calului.

Această regulă/directivă reprezintă cruzime incredibilă ce încalcă orice normă de minimă etică.

Este ilegal, imoral ca autorităţile să solicite lăsarea în viaţă a animalului într-o suferintă atroce pentru a condiţiona despăgubirea. Mai mult, Comisia să se întrunească, teoretic, doar a doua zi”, a precizat Carmen Arsene, Preşedinte Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor – FNPA.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441