NOR CURIER 930X122

ursi

Video: Ursul a atacat la Bughea de Jos

Ursul a atacat la Bughea de Jos.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

Imagini terifiante au fost trimise pe adresa redacţiei, de către localnici din comuna argeşeană Bughea de Jos. Aceştia susţin că un urs a dat iama în gospodării şi a atacat mai multe animale.

O iapă a fost sfârtecată de urs şi a scăpat cu viaţă, însă rănile suferite impun eutanasierea.

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

 

 

În acest sens, iapa, care se află în groaznice chinuri, va fi eutanasiată după ce o comisie va face constatarea evenimentului, în vederea despăgubirilor care urmează să fie acordate proprietarului.

Cei de la Protecţia Animalelor susţin că această regulă încalcă normele etice, fiind vorba de o cruzime asupra animalelor – anume faptul că trebuie lăsate în suferinţă până la respectiva constatare.

„Cal atacat de urs, cu spinarea mancată, abdomenul sfârtecat, lăsat în viaţă, până mâine pentru a aştepta Comisia care să constate acest incident în scopul despăgubirii proprietarului calului.

Această regulă/directivă reprezintă cruzime incredibilă ce încalcă orice normă de minimă etică.

Este ilegal, imoral ca autorităţile să solicite lăsarea în viaţă a animalului într-o suferintă atroce pentru a condiţiona despăgubirea. Mai mult, Comisia să se întrunească, teoretic, doar a doua zi”, a precizat Carmen Arsene, Preşedinte Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor – FNPA.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90