EcoMoto 930×122

vlad voiculescu

Vlad Voiculescu susține că au fost raportate greșit cifrele pandemiei la capitolul decese

Vlad Voiculescu susține că au fost raportate greșit cifrele pandemiei la capitolul decese.

Citiți și: ÎȚI CERE MEDICUL ȘPAGĂ? SUNĂ AICI!

Voiculescu, declarații dure la adresa lui Cîțu după demitere. Acesta făcut primele declarații, la două zile după ce a fost demis de la conducerea Ministerului Sănătății.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că există indicii conform cărora au fost raportate greșit cifrele pandemiei, în special la capitolul decese. Voiculescu i-a cerut lui Florin Cîțu, dacă tot este interimar la Ministerul Sănătății, să verifice situația, mai ales că este vorba despre fapte petrecute în mandatul Guvernului PNL.

Am avut, acum 2 săptămâni, evaluarea directorilor DSP-urilor. Pot spune că nivelul profesional al acestora nu ne face să fim mândri de ei. Avem nevoie de adevăr și asta încercat Ministerul Sănătății prin transparentinzare, prin schimbarea criteriilor de carantină.

Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale, dar este datoria noastră să prezentăm și să vedem cifrele reale, nu cifre inventate, nu cifre iluzorii.”

El le-a mulțumit medicilor, asistentelor, infirmierelor și ambulanțierilor pentru efortul depus în criza sanitară, precum și echipei de la MS care a rămas parțial în MS și celor care i-au scris mesaje în aceste zile.

“Aș prefera să fiu sincer și să spun că mi-e temă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuți de politicieni doar ca electorat, pentru cei care așteptau o schimbare și care au văzut că dacă superi prea tare sistemul nu mai e nevoie de argumente pentru a te elimina.

Vulnerabilitățile centrale și din teritoriu sunt înfricoșătoare, nu sunt ale unui ministru, ci ale unui sistem.

Am crezut că premierul numit de coaliție nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru rațiuni care țin ai degrabă de cariera sa politică. România are nevoie de politicieni care să acționeze în interesul oamenilor.

Ne-am pomenit cu un corp de control care a aruncat în spațiul public acuzații neîntâlnite în lumea civilizată. Un guvern care transmite către parchet lucruri pe care nu le prezintă public, un premier care dă un semnal și semnalul e mai important decât acuzațiile care sunt ridicole.

Premierul României discutând aproape niciodată cu MS, premierul lansând targeturi, ținte, fără să discute cu nimeni, premierul României transformându-se în primul epidemiolog al țării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoștea, pe care nu le-a discutat cu experții.

În final ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de muncă unei echipe pe care n-a construit-o, n-a cunoscut-o și pe care și-a permis să o <ievalueze> exact că Tudorel Toader acum câțiva ani. Nu e niciun loc în sănătate care să nu fi fost afectat de politizare.”, a spus, printre altele, Voiculescu.

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, miercuri. Decizia a venit pe fondul mai multor crize din sănătate, ultima fiind evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor, accentuate de ordinul privind criteriile de carantină, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă şi ea miercuri din funcţie.

Sursă foto: Digi24

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Dan R spune:

    Cifre greșite ale deceselor cum?
    În minus, sau în plus???
    Ce naiba jurnaliști sunteți dacă nu transmiteți informația completă!?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3