EcoMoto 930×122

concurs funcție publică

Vrei să candidezi pentru o funcție publică? Concursurile, schimbate

Concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice s-ar putea desfășura după noi reguli.

Citiți și: Atenție! Noi reguli pe drumurile publice

Un proiect legislativ aflat, de joi, în dezbaterea senatorilor, prevede mai multe schimbări.

Astfel, potrivit avocatnet.ro, se propune ca subiectele de examen și membrii comisiei de concurs, precum şi reprezentanţii autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, să fie extrași cu ajutorul unui sistem informatic de extragere aleatorie.

Citiți și: Sălile de jocuri de noroc dispar din unele zone

De asemenea, se mai propune ca probele de concurs să se înregistreze audio-video. O excepție în acest caz face selecția dosarelor de concurs.

La înregistrare vor avea acces atât membrii comisiei de concurs şi membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor, cât şi candidaţii la propriul concurs, în cazul probei orale.

Sistemele informatice de extragere aleatorie a subiectelor şi a numelor membrilor comisiei sau reprezentanţilor autorităţii sau instituţiei publice vor fi asigurate de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Acest proiect legislativ a fost inițiat de mai mulți deputați USR-PLUS.

„Întrucât la baza organizării concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice stau următoarele principii: competența, competiția, egalitatea de șanse, profesionalismul, motivarea, transparența, considerăm modificările mai sus menționate ca fiind o îmbunătățire care contribuie direct la îndeplinirea acestor principii”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: fanitardini.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90