930 x122 grota rece

angajări fără concurs

Vrei să lucrezi la stat? M.A.I angajează fără concurs

Ministerul Afacerilor Interne va face angajări fără concurs, în perioada următoare. Angajărilor se vor face pe perioadă determinată, pentru a acoperi posturile vacante, în contextul fluxului de refugiați din Ucraina.

Citiți și: Reprezentanți M.A.I, buzna la Centrul de Transfuzie: Au rămas cu gura căscată

Printr-un ordin al Ministerul Afacerilor Interne, publicat miercuri, au fost stabilite normele procedurale pentru ocuparea posturilor libere.

Potrivit OUG 20/2022, ”până la încetarea situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, dar nu mai mult de 3 ani, Ministerul Afacerilor Interne poate angaja personal fără concurs.”

Citiți și: Val de angajări în Poliție! Este nevoie de 5.000 de polițiști

Angajările se vor face în funcție de nevoi, pentru activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării situației respective.

Ocuparea posturilor vacante se realizează cu persoane care îndeplinesc cerințele de ocupare stabilite în fișele posturilor, condițiile legale și criteriile specifice prevăzute de statutele profesionale, precum și de actele normative specifice domeniului de activitate, aplicabile categoriei de personal cu care sunt prevăzute a fi încadrate posturile vacante.

Anunțul se postează, prin grija structurilor de resurse umane ale unităților organizatoare, pe paginile de internet ale acestora și, după caz, ale unităților în care sunt prevăzute posturile ori, dacă acestea nu există ori nu sunt operaționale, în presa scrisă.

Ce trebuie să faci?

În vederea ocupării posturilor vacante, persoanele interesate trebuie să:

a)  trimită prin e-mail un dosar al cărui conținut este stabilit de legislația specifică incidentă categoriei de personal cu care sunt prevăzute a fi ocupate posturile vacante

b) susțin procedurile specifice de recrutare aplicabile categoriei de personal respective 

Apoi, o comisie formată dintr-un număr impar de membri va verifica îndeplinirea cerințelor de ocupare stabilite în fișele posturilor, precum și a condițiilor legale și criteriilor specifice prevăzute de statutele profesionale, va realiza un interviu sau/și aplică un test scris, apoi  va semna procesul-verbal care conține concluziile procedurii parcurse.

Foto principal: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

166 de comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3