New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

VREME EXTREMĂ ÎN ARGEȘ. ANUNȚUL METEOROLOGILOR

Vreme extremă în Argeș. Anunțul meteorologilor. Nordul județului Argeș va intra astăzi, la ora 15, sub avertizare meteorologică de cod portocaliu de ploi abundente, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Restul județului este deja, de azi dimineață, sub avertizare cod galben de vreme rea. Atenționările vor fi valabile până mâine, la ora 15.

Citiți și: Cod galben de vânt puternic în Argeș

COD GALBEN

Valabil până mâine, 24 iunie 2019, la ora 15. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Citiți și: Alertă de vreme severă în Argeș!

În intervalul de timp menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 15 – 24 iunie 2019, ora 15. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt și Hunedoara, precum și în zona montană și submontană a județelor Argeș, Sibiu și Alba se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Pe de altă parte, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până marți, 25 iunie 2019, este valabilă o informare de instabilitate atmosferică și disconfort termic. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. 

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3