New Profesional Consult 930 x 122

anm

VREME SEVERĂ. ALERTĂ METEO DE ULTIMĂ ORĂ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare de vreme rea. Potrivit meteorologilor, de astăzi, de la ora 20, și până pe 24 decembrie 2019, tot la ora 20, în toată țara se vor înregistra precipitații în general moderate cantitativ, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului.

Citiți și: Ajutoarele acordate persoanelor afectate de fenomene meteo deosebite au fost majorate

Va ploua temporar în cea mai mare parte a țării, conform sursei citate. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru, acolo unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă care vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni, cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

Citiți și: Cum va fi vremea de Paște. Ce spun meteorologii

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă, informează ANM.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3